Twaalf kunstenaars presenteren hun werk in de publieke ruimte van het Utrecht Science Park met rondleidingen, debatten, lezingen en ontmoetingen. Hoogtepunten in het programma van de laatste openingsweek zijn o.a.:

Maandag 19 juni:
Instaprondleiding om 16 uur.

Woensdag 21 juni: 
Masterclasses toekomstscenario’s maken en speculatieve werelden bouwen; kom tijdreizen in de Scenario Machine van Monnik.

Workshop PUR Furniture Garden door Lucas Maassen in de ‘moussetuin’ van de KankerCel van Arne Hendriks. Maak meubels van PURschuim, vrije inloop gedurende de hele dag.

Bio Inspired Solutions Symposium door Zeepkmaker Van Blankensteyn met o.a. professor Han Wösten, hoogleraar micro-biologie Universiteit Utrecht. Presentatie van nieuwe mogelijkheden om met afval schoon te maken.

Donderdag 22 juni: 
Lezing Freek Lomme, oprichter van presentatie-instelling en uitgeverij Onomapotee, over de waarde van artistiek onderzoek en hoe kunst ook een vorm van kennisproductie is.

Vrijdag 23 juni:
Instaprondleidingen om 14 & 16 uur.
Performance van Arne Hendriks in de KankerCel: Cancer performing itself.

Zaterdag 24 juni Slotdag:
Rondleidingen om 12, 14 & 16 uur in aanwezigheid van de kunstenaars.
Unlearning my Library Forum door Read-in. Waarom zijn de auteurs van de boeken die ik lees, zo wit, zo mannelijk, zo eurocentrisch? Een programma met workshops, discussies, talentenjacht, muziek, storytelling en meer in de Universiteitsbibliotheek Uithof.

Water in plastic flessen is meer dan 1.000 keer zo duur als water uit de kraan. Bovendien hoeft het aan minder strenge regels te voldoen dan ons kraanwater. Toch zijn er nog mensen die water in flesjes kopen en dat terwijl we in Nederland al meer dan 100 jaar één van de beste waterleidingnetwerken ter wereld hebben. En de oceanen vol met plastic zitten. Gelukkig is er een kraanwatergeneratie opgestaan met als missie om Nederland weer meer kraanwater te laten drinken. De campagne bestaat uit de anthem ’Kraanwater’ van Ome Omar inclusief 100% kraanwatergeneratie approved video, een website met merchandise, een instagram account en een kraanwaterbar op Zero Footprint Campus. Daarnaast roept de kraanwatergeneratie op om kraanwater een podium te geven. Liederen, kunst, droge humor over natte zaken, kom maar door! Alle ideeën, ter bevordering van de kunst van het waterdrinken zijn welkom. Post #kraanwatergeneratie. De kraanwatergeneratie is mede mogelijk gemaakt door Helmut Smits, KesselsKramer en Zero Footprint Campus.