Vierhonderd jaar van handel, communicatie, culturele en economische uitwisseling tussen Nederland en Japan drukt een duidelijke stempel op beide landen. De tentoonstelling ‘Japan en Nederland’ toont twintig foto’s die deze wederzijdse invloeden weergeven. De foto’s in de tentoonstelling zijn de winnaars van een internationale fotowedstrijd, georganiseerd door de Utrechtse stichting Inclusive Works. Fotografen uit zowel Nederland als Japan stuurden werk in en de jury selecteerde twintig foto’s, nu te zien in het stadhuis.

De foto’s tonen een grote diversiteit op het gebied van architectuur, eten, mode, literatuur, animatie, grafisch- en interieurdesign en zelfs religieuze en spirituele invloeden. Met Utrechtse inzendingen van Thea Simon, Birgit Schuch, Marcel van Willigen, Raymond Eertink en Tjepke Zijlstra. Zoals Laura Coello, directeur van Inclusive Works, stelt: “Het verkrijgen van kennis en inzichten in andere culturen zorgt voor meer interesse en begrip voor de cultuur en de mensen”.

Na de expositie in het stadhuis is de tentoonstelling ook te zien in de Japanse Hirado Dutch Trading Post en het Dejima Museum.

Deze expositie kwam mede tot stand door ondersteuning vanuit het programma Utrecht Connected Worldwide van de afdeling Internationale Zaken van de gemeente Utrecht.

De tentoonstelling is gratis gedurende de openingstijden van het stadhuis (Korte Minrebroederstraat 2 in Utrecht) te zien van dinsdag 4 april tot en met donderdag 27 april 2017