Portretten van vier onafhankelijke vrouwen tegen de achtergrond van het indrukwekkende berglandschap van de Amerikaanse staat Montana. Met Laura Dern, Michelle Williams, Kristen Stewart en Lily Gladstone.

Vier vrouwen in Montana proberen het leven zo in te richten dat het aan hun eisen en verlangens voldoet. Laura is een aardse, nuchtere advocate die het aan de stok krijgt met een cliënt. Gina, moeder en echtgenote, zet alles op alles om haar droom van een zelfgebouwd huis te verwezenlijken, en een boerin heeft een oogje op Elizabeth, een advocate die avondonderwijs voor volwassenen verzorgt.

Met films als ‘Old Joy’, ‘Wendy and Lucy’ en de minimalistische western ‘Meek’s Cutoff’ zette de Amerikaanse regisseur Kelly Reichardt verrassende portretten neer van vrouwen die zich koppig staande houden, ook al kunnen ze niet altijd hun omgeving naar hun hand zetten en worden hun – onuitgesproken – verlangens niet altijd ingelost. Met Certain Women won Reichardt de prijs voor Beste Film op het afgelopen BFI London Film Festival.

Over Previously Unreleased: Uit het aanbod van de internationale filmfestivals hebben wij in samenwerking met EYE een selectie gemaakt van films die nog niet eerder in Nederland te zien zijn geweest. Films waarvan wij vinden dat je die gezien moet hebben. de films echoën de roerige internationale politieke en maatschappelijke ontwikkelingen van de laatste jaren.

Regie: Kelly Reichardt, duur: 107 minuten, land: Amerika, genre: Amerikaanse Cinema.