Van zaterdag 25 maart tot en met zondag 2 april is het Boekenweek, met als thema ‘Verboden vruchten’. In deze periode zijn er verschillende activiteiten waarin je heen en weer wordt geslingerd tussen genot en geweten, verleiding en verbod. Wel willen, niet mogen, toch doen… Verboden Vruchten. Doe mee aan de ‘Genot, Verbod en Verleiding Quiz’, kom naar de middag met de altijd spraakmakende Herman Brusselmans of laat je verleiden door de lezing “Smaak: bitterzoete verkenning”.

Genot, Verbod en Verleiding Quiz
Op 24 maart is er in de Centrale Bibliotheek een pubquiz aan de vooravond van de Boekenweek ‘Verboden Vruchten’. Kom je kennis testen over genot, verleiding en gebod in de literatuur, muziek en film. Maak een team met je vrienden, buren of familie. Natuurlijk kun je deze avond ook verboden vruchten eten en drinken. Ga jij met je team naar huis met de eer en de prijs? Win bijvoorbeeld een ‘Verboden lees- kijk- en luisterpakket’!

Herman Brusselmans
Op 26 maart komt Herman Brusselman vertellen over zijn werk, dat bol staat van de Verboden Vruchten. De hoofdpersonages in de boeken van Herman Brusselmans roken, drinken, vervelen zich, voeren onzingesprekken, zeuren, hebben last van acne, angsten en depressies en worden verliefd, meestal op onbereikbare vrouwen. De personages zijn cynisch, sarcastisch en bedienen zich van een inktzwarte humor. Daarna wordt hij geïnterviewd en kun je hem zelf ook vragen stellen. Aan het eind van het programma kun je boeken kopen en laten signeren.

Kathy Mathys en Connie Palmen
Op 31 maart neemt schrijfster Kathy Mathys neemt iedereen mee op ontdekkingstocht in de wereld van de smaak. Kom luisteren naar haar prikkelende verhalen en bekentenissen uit haar boek Smaak, een bitterzoete verkenning. Dit alles onder het genot van hapjes uit haar boek. Daarnaast vertelt Connie Palmen deze avond over ‘De zonde van de vrouw’.

Lees alles over het programma van Boekenweek 2017 op de website van de Bibliotheek.