Van 22 t/m 26 maart 2017 laat de twintigste editie van het Holland Animation Film Festival Utrecht weer bruisen. HAFF betekent vijf dagen genieten van animatiefilms: van hilarische cartoons tot baanbrekende videoclips, bijzondere installaties en kunstfilms. Van potloodschets tot muisklik, het is allemaal te zien op het grootste internationale animatiefilmfestival van Nederland. Er zijn lange en korte films, installaties, games en strips, competities, speciale programma’s, presentaties en talkshows. Het HAFF is bij uitstek de plek om onverwachte, verrassende en eigenzinnige animaties te zien.

De officiële opening van het festival is op 22 maart om 20:00 uur in CineMec ‘de Sterrekijker’. Speciaal voor de opening wordt een doorsnee uit het festivalprogramma vertoond, in aanwezigheid van de makers. Het belooft een wervelende avond te worden met wereldpremières, bekroonde makers en prijswinnende films. 
 
Van 22 t/m 26 maart is er de expositie Expanding Animation in het Louis Hartlooper Complex, Centraal Museum, Nicolaïkerk, Oude Hortus (Universiteitsmuseum), Stadhuis, Stadskantoor. Dagelijks van 11:00 uur tot 17:00 uur. Hierbij zijn animatie-installaties te zien; bijzondere combinaties van animatie, film en beeldende kunst. Installaties uit China, Oost-Europa (Polen en Kroatië) en Nederland tonen sterke wortels in het land van herkomst en de (recente) geschiedenis. Met onder meer bevlogen installaties van de onlangs overleden Shaoxiong CHEN en Chao WU (China) over de veranderende maatschappij.

Op 25 maart is er van 10:00 tot 17:00 uur een KunstStripBeurs in de Nicolaïkerk. Striptekenaars, animatiefilmmakers, illustratoren, game-ontwerpers presenteren en verkopen hun werk. Met gevestigde namen en ook jonge talenten.