Leer meer over het jonge leven van Rietveld op Slot Zuylen, maak kennis met een eigenaardig gezin in theaterserie The Family of kies voor een avondje met de beste house en disco in een sfeervolle werfkelder. Dit zijn onze nieuwste weekendtips!


Rietveld in Slot Zuylen
Slot Zuylen

Eén van de best bewaarde geheimen van kasteelmuseum Slot Zuylen is dat de beroemde ontwerper Gerrit Rietveld (1888-1964) er zijn carrière begon. Hij maakte in 1905, in opdracht van de toenmalige baron, een serie neogotische meubels voor het Poortgebouw. Tijdens deze themarondleiding is het Poortgebouw open voor publiek en neemt een gids je mee naar het opmerkelijke begin van de jonge Rietveld en het leven van de voormalige kasteelbewoners. De rondleiding vindt plaats in het kader van 100 Jaar De Stijl.

Wanneer: Dagelijks t/m zo 24 sept (ma gesloten) | Diverse tijden
>> Meer info


The Family
Theater De Paardenkathedraal

Onder leiding van regisseur Casper Vandeputte hebben de theatermakers van Theater Utrecht hun intrek genomen in De Paardenkathedraal. Daar staat het huis van van de eigenaardige gezinsleden uit de beruchte theaterserie The Family. The Family is een meeslepende, hilarische, schokkende en ontroerende reeks voorstellingen over een familie die elkaar lief heeft, elkaar soms haat maar bovenal voor het leven verbonden is.

Wanneer: Do 25 t/m zo 28 mei | Diverse tijden
>> Meer info


De Nederlandse Filmnacht
Filmtheater en Café ’t Hoogt

Een nacht vol kunstprojecten, Virtual Reality, bandjes, een interactieve muur, spoken word en een silent disco waar twee dj’s tegen elkaar draaien. Als klap op de vuurpijl is er ook nog de exclusieve voorpremière van de roadmovie BROERS, een film van Bram Schouw. Hij komt deze primeur in hoogst eigen persoon inleiden. Na de film is er een talkshow met verschillende mensen uit de Nederlandse filmwereld.

Wanneer: Vr 26 mei | 20:00
>> Meer info


Detroit Swindle
Basis

De mannen van Detroit Swindle keren terug naar BASIS voor een speciale vier uur durende set vol house en disco. Als support-act staat het Australische duo Fouk op de planken, die een drie uur durende openingsset zullen neerzetten. Vergeet je dansschoenen niet!

Wanneer: Vr 26 mei | 23:00
>> Meer info


Overvloed Festival
EKKO

Treedt binnen in de wereld van ontwerper/kunstenaar/muzikant Floris Schrama, a.k.a. Het Gloren. Hij onderzocht zijn eigen snelheid van leven versus die van Moeder Aarde en schreef er een album over: Overvloed. Tijdens Overvloed Festival vindt de release plaats, live bijgestaan door de bijzondere muziek van de Utrechtse band Servië en andere muzikanten. In het café verrijst daarnaast nog een podium met een intiem programma.

Wanneer: Zo 28 20 mei | 19:00
>> Meer info