Met Koningsdag nog maar net achter de rug staat er alweer een nieuw weekend voor de deur. Bekijk een indringende documentaire over de wereld van topsport, ontdek het werk van veelbelovende fotografen in nieuwe pop-up galerie of  ga voor een avondje geïmproviseerde humor in een knusse werfkelder. Wij hebben weer de nieuwste weekendtips voor je!


0,03 sec
Filmtheater ’t Hoogt

0,03 seconde geeft een indringende inkijk in de wereld van topsport, waarin talent, gedrevenheid en afzien alles betekenen, maar geen enkele garantie op succes bieden. De internationale concurrentie is gigantisch. De verschillen zijn miniem, de gevolgen enorm. Net wel betekent eeuwige roem, net niet een roemloze afgang. Wat betekent het alles te geven voor dat ene moment? Wat doet het met je als je slaagt? En wat als het niet lukt je ambities waar te maken? Regisseur Suzanne Raes volgt de topzwemmers Femke Heemskerk, Ranomi Kromowidjojo, Sharon van Rouwendaal, Sebastiaan Verschuren en Ferry Weertman van de voorbereidingen op de Olympische Spelen 2016 tot en met die ene, beslissende race. Jarenlang trainen ze ieder op hun manier zes dagen per week, kilometers per dag met Rio als stip aan de horizon. Ze worden bijgestaan door zeer diverse coaches: een Spartaanse driller, een rekenmeester en een gedreven vriend. De afloop is bekend. Het keiharde trainen wordt op de Spelen niet beloond met successen in het zwembad. Zelfs voormalig Olympisch kampioene Ranomi behaalt geen medaille. Maar terwijl de verliezers hun wonden likken, zorgen Sharon en Ferry bij het strand van Copacabana op de valreep voor een adembenemende prestatie. Bij het openwaterzwemmen behalen zij beiden goud. Een overweldigende finale, waarin winnen en verliezen, vreugde en verdriet, vervulling en leegte dicht bij elkaar blijken te liggen. Regie: Suzanne Raes.

Wanneer: Dagelijks t/m wo 3 mei (draait niet op Koningsdag) | Diverse tijden
>> Meer info


How it stARTs
Station Utrecht Centraal

Van 28 t/m 30 april maak je op Station Utrecht Centraal kennis met het nieuwe galerie-initiatief How it stARTs. In de How it stARTs POP UP Shop ontdek je drie dagen lang het werk van acht veelbelovende fotografen en ontmoet je de makers. Ter gelegenheid van de feestelijke lancering van dit nieuwe initiatief vertellen de kunstenaars over hun werk en maken professionele portretfoto’s van bezoekers. How it stARTs is een nieuwe online galerie die zich richt op het verhaal achter het kunstwerk. Locatie: Station Utrecht Centraal, in de stationshal naast NS service- en verkooppunt.

Wanneer: Vr 28 apr t/m zo 30 apr | Diverse tijden
>> Meer info


Borrel, Beats & Bites
Venue

Het is de hoogste tijd voor editie nummer 2 van Borrel, Beats & Bites. Na het enorme succes van de eerste editie, hebben wij de smaak van de vrijmibo’s te pakken en creeeren we wederom de beste borrel, met de lekkerste beats en heerlijke bites. Deze keer extra aandacht voor de borrel! Niemand minder dan Abdel Shaker zal de cocktailbar bemannen. Hij heeft werkelijk de lekkerste creaties voor jullie bedacht. Wie de beats voor zijn rekening neemt, is nog even een verrassing. De line-up volgt, de entree is gratis.

Wanneer: Vr 28 apr | 17:00
>> Meer info


Improvcomedy door Flunknarg
De Kargadoor

Improvcomedy, oftewel comedy die live ter plekke wordt bedacht door de comedians op het podium: dat is waar het om draait bij het optreden van Flunknarf in de Comedyhuis Club in Utrecht. Het wordt die vrijdagavond een wilde en onvoorspelbare show met meer dan tien knettergekke comedians, cabaretiers, acteurs en muzikanten die samen de meest hilarische scenes uit hun hoed toveren. En dat allemaal aan de hand van jouw suggesties. Dat Flunknarf getalenteerd is, valt wel te zien aan de palmares van de individuele leden. Inmiddels bestaat de groep uit drie Alpacas, één Lama, twee winnaars van het Griffioen/Zuidplein Cabaretfestival, één winnaar van het Amsterdams Kleinkunst Festival, twee winnaars van het NK Improvisatietheater, drie winnaars van het Amsterdams Studenten Festival en één communicatieadviseur uit Leeuwarden. Niet slecht toch? (Vooral die laatste!)

Wanneer: Vr 28 apr | 20:30
>> Meer info


Andy Frasco
De Helling

De Amerikaanse band Andy Frasco & The U.N. heeft als motto: ‘We want people to be happy!’. Vandaar dat ze hun toch al aanstekelijke mix van blues, rock en ska injecteren met een flinke dosis feest. Als er een wereldrecord ‘zaal op de kop zetten’ bestaat, heeft Andy Frasco dat al een paar keer verbroken, want geregeld hangt het publiek bij het eerste nummer al in de kroonluchters. De live-energie van dit vrolijke zooitje ongeregeld is ongekend, maar toch slagen ze erin dat gevoel ook in hun studioplaten te leggen, met Happy Bastards (2016) als meest recente bewijs.

Wanneer: Za 29 apr | 20:15 uur
>> Meer info