Vijf dagen lang kamermuziek op het allerhoogste niveau, een makersfestival op het leukste plein van Leidsche Rijn of een dag lang toegang tot de mooiste verborgen tuinen van Utrecht? Dit zijn onze weekendtips!


Souvenir
Louis Hartlooper Complex

Isabelle Huppert (Elle, La Pianiste) speelt Liliane, een onopvallende arbeidster die laurierblaadjes op de paté legt in de vleeswarenfabriek, maar ooit schitterde als ‘Laura’ in de hitlijsten met het nummer ‘Souvenir’. Ze werd zelfs ooit tweede op het Eurovisie Songfestival. Dertig jaar later is Lilianes ster helemaal uitgedoofd. Dit verandert wanneer ze de 22-jarige Jean ontmoet. Tragisch, komisch, maar bovenal luchtig en vol romantiek.

Wanneer: Dagelijks t/m wo 5 juli | 17:45
>> Meer info


Internationaal Kamermuziek Festival
Diverse locaties

Het is weer vijf dagen lang feest in Utrecht met kamermuziek op het allerhoogste niveau. Onder leiding van programmeur celliste Harriet Krijgh, die in 2016 het stokje overnam van Janine Jansen, kan je op verschillende plekken in de stad genieten van internationale muzikanten en jonge ensembles en ontdek je de schatkamers van de kamermuziek. Het festivalhart is TivoliVredenburg.

Wanneer: Wo 28 juni t/m zo 2 juli | Diverse tijden
>> Meer info


Goede Vrijdag Dans Debacle
EKKO

Tijdens het Goede Vrijdag Dans Debacle staat een ode aan de kater centraal, met schaamteloze dans debacles, bijpassende glitterdouches en dansvloer traktaties. Muziek is er van De Dupe (Bordello A Parigi), Low Riders (Gui Tierrez & Mon), Jülden en Ed Night.

Wanneer: Vr 30 juni | 23:00
>> Meer info


Open Tuinendag
Diverse locaties

Zo’n vijftig tuinen en pandhoven in de Utrechtse binnenstad, waarvan de meeste niet openbaar toegankelijk zijn, openen zaterdag hun deuren. Groene oases van rust en vaak verrassende staaltjes tuinarchitectuur. Verwacht zowel grote als kleine tuinen, pandhoven van kerken en kloosters, hofjes, sober aangelegde tuinen en tuinen met beelden en vijvers. In een aantal tuinen vinden muziekoptredens plaats of worden rondleidingen gegeven.

Wanneer: Za 1 juli | 10:00 – 17:00
>> Meer info


RAUM
Berlijnplein

Op 1 juli is de officiële lancering van RAUM, de nieuwe Utrechtse maakplaats voor kunst, design en technologie op het Berlijnplein in Leidsche Rijn. Die dag organiseert RAUM een gratis proeftuin-festival waar je alvast van het programma kunt proeven. Ontdek het Makershuis, volg workshops van makers-in-residence, struin langs de RAUM x Le Bazarre makersmarkt of doe mee aan een tour!

Wanneer: Za 1 juli | 12:00 – 18:00
>> Meer info