Ga naar de nieuwe expo in Fotodok over natuur en technologie, bekijk de grootste collectie Rietveldontwerpen ter wereld in het kader van honderd jaar kunststroming De Stijl of kies voor een festival vol theater in de binnenstad. Dit zijn onze nieuwste weekendtips!


(Re)Inventing Nature
Fotodok

In deze tentoonstelling verkennen internationale fotografen de veranderende relatie tussen mens, natuur en technologie. Natuur en technologie lijken steeds meer één te worden. Een geliefd huisdier kun je klonen, bejaarden krijgen gezelschap van robots en lichamelijke gebreken worden verholpen door implantaten. Maar, door alle technologie om lijken we ook steeds verder van de natuur af te staan. Fotodok laat een optimistische poging zien van nieuw natuurbeeld. Niet terug naar de natuur, maar vooruit.

Wanneer: Vanaf vr 3 mrt | 12:00
>> Meer info


Café Theater Festival
Diverse locaties

Dit weekend ontpopt de Utrechtse binnenstad zich als thuishaven van het Café Theater Festival. Een nieuwe generatie theatermakers laat in 27 cafés haar verrassende kijk op actuele thema’s door middel van korte voorstellingen. Volg tot ’s avonds laat een van de themaroutes of loop je eigen theatrale kroegentocht langs dansvoorstellingen, cabaret, teksttoneel en meer. Tijdens het festival kun je Venue terecht voor een theatrale maaltijd!

Wanneer: Vr 3 mrt – zo 5 mrt | Diverse tijden
>> Meer info


Hamilton Leithauser
TivoliVredenburg

Hamilton Leithauser ken je misschien als frontman van de Amerikaanse indierockers The Walkmen. Nu die band sinds 2014 op pauze staat heeft Leithauser zich op een solocarrière gestort, met als eerste wapenfeit het uitstekende album Black Hours (2014), mede geproduceerd door Rostam Batmanglij (ex-Vampire Weekend). In  2016 verscheen het tweede album ‘I Had A Dream That You Were Mine’  en openingstrack ‘A 1000 Times’ is nu al bijna een moderne klassieker!

Wanneer:
 Vr 3 mrt | 19:45
>> Meer info


Rietvelds Meesterwerk: Leve de Stijl!
Centraal Museum

Het Centraal Museum en Gerrit Rietveld zijn altijd al nauw verbonden geweest. Nu staat 2017 in het teken van honderd jaar De Stijl in Utrecht en Amersfoort en wordt die band alleen maar sterker. Het Centraal Museum bezit de grootste collectie Rietveldontwerpen ter wereld, waaronder de beroemde zigzagstoel, de Rood-blauwe stoel en veel vroeg werk. Bovendien krijgt het werk van Rietveld gezelschap van geestverwanten als Bart van der Leck, Theo van Doesburg en Willem van Leusden. Ontdek wie en wat Rietveld inspireerde in zijn zoektocht naar bevrijding.

Wanneer: Vanaf za 4 mrt | 12:00
>> Meer info


Soenda Festival
De Fabrique

De indoor editie van het Utrechtse technofestival Soenda vindt voor de tweede keer plaats in het karaktervolle industriële complex De Fabrique langs het Amsterdam Rijnkanaal. De vorige keer was het festival al ruim van tevoren uitverkocht, maar dit keer kun je nog een gewoon een kaartje kopen. De namen? Ben Klock, Luke Slater, Tom Trago, Clouds, Dax J, Juan Sanchez en nog veel meer. Als je na het festival nog door wilt feesten kun je in BASIS terecht voor de officiële afterparty.

Wanneer: Za 4 mrt | 13:00
>> Meer info