Een rondreizend festival in Leidsche Rijn, een lokale markt met hapjes, drankjes en muziek in Zuilen of een spannende kunstexpositie in het hart van de stad? Bekijk onze nieuwste weekendtips!


The Big Sick
Louis Hartlooper Complex

Na een one-night stand zijn de New Yorkse stand-upcomedian Kumail (Kumail Nanjiani) en Emily (Zoe Kazan) smoorverliefd op elkaar. Het enige probleem: Kumail verzwijgt zijn vriendin voor zijn Pakistaanse ouders. Die zien hun zoon toch liever trouwen met een Pakistaans meisje. The Big Sick is het waargebeurde liefdesverhaal van comedian Kumail Nanjiani en zijn vrouw. De film ging onlangs in première op het Sundance festival en groeide sindsdien uit tot dé romantische komedie van het jaar. De regie is in handen van Judd Apatow (Girls, Knocked Up, Bridesmaids).

Wanneer: Dagelijks | Diverse tijden
>> Meer info


Showman’s Fair
Berlijnplein

De Showman’s Fair is een rondreizend, onbemand festival in samenwerking met artiesten uit de stad, een internationaal theatergezelschap en lokale acteurs, dansers, performers, muzikanten, dj’s, circusartiesten, schrijvers, schilders, kermiskunstenaars en koks. Zo treedt er een beroemd, driekoppig Fins circusgezelschap op, maar kan je ook genieten van het snelle en komische theater van de Gestampte Meisjes uit Utrecht of het improvisatietheater van het Amsterdamse Rocky Amaretto. Geen dag is hetzelfde, altijd voor jong en oud.

Wanneer: Vr 18 – za 26 aug | 14:30
>> Meer info


Utrecht Made Zomerfestival
The Colour Kitchen

Ieder jaar zet het Utrecht Made Zomerfestival lokale producten en makers in het zonnetje en viert het festival de rijkdom aan muziek, creativiteit en eten uit de regio. Het festival vindt ook dit jaar weer plaats bij het sfeervolle The Colour Kitchen Zuilen en zij verzorgen heerlijke hapjes en drankjes. Poffertjes zijn er van Victor Consael. Bovendien worden de handen dit jaar ineengeslagen met Markt om de Hoek, die een uitstapje van Utrecht oost naar Zuilen maken om te laten zien hoe gemakkelijk het is om lokaal te winkelen en te eten. Ook voor kinderen is er vanalles te beleven.

Wanneer: Za 19 aug  | 12:00
>> Meer info


Realiteiten
Kunstliefde

Een nieuwe tentoonstelling in Kunstliefde waarin drie kunstenaars hun beeld enten op de werkelijkheid maar hier een eigen draai aan geven. Fotograaf Luuk Huiskes, winnaar van de Kunstliefde-prijs 2016 is curator van de expositie en nodigde John Sikking en Paul Bogaers uit als mede-exposanten. Waar Luuk Huiskes een vervreemde kijk geeft op fotografische beelden van – meestal – landschappen, wordt in het werk van Paul Bogaers de fotografische werkelijkheid aangepast door onverwachte combinaties van beelden en materialen. De schilderijen van John Sikking lijken dromen weer te geven, waarbij een spannende relatie met de werkelijkheid overeind blijft.

Wanneer: Va za 19 aug | 16:00
>> Meer info


Vunzige Deuntjes
TivoliVredenburg

Lekkere deuntjes kan je overal horen, maar vunzige deuntjes hoor je alleen bij Vunzige Deuntjes! Deze populaire clubnight uit Amsterdam heeft een succesvolle oversteek naar Utrecht gemaakt en neemt alleen maar smerige beats mee. Verwacht de beste dancehall, R&B en hiphop uit de jaren negentig en jaren nul, maar ook alle nieuwe muziek die daarop is geïnspireerd.

Wanneer: Za 19 aug | 23:00 – 04:00
>> Meer info