Persbericht, Utrecht, 28-01-2021

Wat begon als een hoopvolle tekst speciaal geschreven voor één theater werd al snel omarmd door de gehele culturele sector en groeide uit tot een poëtisch statement dat vanaf vandaag sectorbreed wordt verspreid. Aan alle mensen die theater een warm hart toedragen.

Het kunstwerk bestaat uit een column (geschreven door Jan Beuving) en een video over een lege zaal, waarin de belofte sluimert van alles wat straks weer kan en mag. De 400 deelnemende theaters, podia, producenten, impresariaten, academies, sectorinstellingen, festivals, koren, orkesten, ensembles, dans- & theatergezelschappen kijken reikhalzend uit naar dat moment.

Deze op tekst gezette hoop wordt uitgesproken door Hans van Manen (dans), Peter Pannekoek (cabaret), Soumaya Ahouaoui (toneel), Jaap van Zweden (muziek) en Simone Kleinsma (musical).  Er wordt samen gewerkt met danser Uri Eugenio (LeineRoebana) en de pianisten Hannes Minnaar, Yang Yang Cai, Helena Basilova en Iris Hond. Zij spelen op 4 vleugels een deel uit Canto Ostinato van Simeon ten Holt. Regisseur van de video is Katja Akkerman.

De sector belooft alvast 400 kaarten voor de bezoekers te reserveren. Als straks de deuren weer helemaal open gaan, maakt het publiek kans om 2 kaarten voor een voorstelling of concert te winnen. In een volle zaal, waarmee de belofte werkelijkheid wordt.

“De zalen zijn nu misschien leeg, maar wel belofte-vol.
Wij zijn klaar om te spelen.
wij wachten – met u – op de rook.”

Kijk voor meer informatie, de column, video en winactie op www.droom-mee.nl.


<< naar nieuwsoverzicht