De kans is op z’n zachts gezegd redelijk aanwezig dat het WK Voetbal in Rusland aan onze neus voorbij gaat. Toch is het mogelijk Oranje toe te juichen op een groot toernooi. Deze zomer wordt het EK vrouwenvoetbal van 16 juli tot en met 6 augustus voor het eerst in Nederland gehouden en Utrecht is één van de speelsteden. Vier wedstrijden, met als mooiste affiche het openingsduel van de OranjeLeeuwinnen tegen Noorwegen op 16 juli, worden in Stadion Galgenwaard gespeeld.

Naast Nederland kan je titelhouder Duitsland aan het werk zien tegen Rusland, kijken hoe de Engelsen het doen tegen de Schotten en Frankrijk aanmoedigen tegen Oostenrijk. Of andersom natuurlijk. Op de Neude wordt een fanzone ingericht waar alle wedstrijden op een groot scherm te volgen zijn. Daarnaast zijn er allerlei voetbalactiviteiten. De zestiende wordt er vanwege de start van het toernooi groots uitgepakt. Er is muziek en in de middag vertrekt er vanaf het plein een fanwalk, alle supporters lopen dan gezamenlijk in een parade naar het stadion.

Een kaartje kopen kan via: Weuro2017.nl. Dit zijn de wedstrijden die in Utrecht worden gespeeld:


Nederland – Noorwegen (Uitverkocht)
Zo 16 juli 2017: 18:00 uur.

De Oranjeleeuwinnen en Noorwegen trappen het evenement af in stadion Galgenwaard. Voorafgaand aan de wedstrijd kan je je op de Neude vermaken bij de fanzone.


Engeland – Schotland
Wo 19 juli 2017: 20:45 uur.

Het leuke aan deze wedstrijd is dat Engeland en Schotland beide in de regio verblijven en trainen. We kunnen dus veel supporters verwachten die hun land komen aanmoedigen. The England Lionesses wisten zich na vijf keer winst en eenmaal gelijkspel te plaatsen voor WEURO 2017. De schotse ploeg kon haar geluk niet op, want het plaatste zich voor het eerst in haar geschiedenis voor een eindronde. Ze kwalificeerde zich als beste nummer twee, nadat het op doelsaldo tweede werd in de poule achter IJsland.


Frankrijk – Oostenrijk.
Za 22 juli: 20:45

‘L’Equipe de France Féminine’ wist zich na zes opeenvolgende winstpartijen te plaatsen voor WEURO 2017. Frankrijk staat derde op de FIFA wereldranglijst en dit is de zesde keer dat de Fransen deelnemen aan een EK. In 1997 was het Franse team voor het eerst actief op het Europese eindtoernooi. Tijdens de vorige twee edities dat Frankrijk deelnemer was, haalde het team de kwartfinale. Oostenrijk is de debutant op het EK. De ploeg eindigde tweede in de poule achter Noorwegen en plaatste zich op de laatste speeldag na een 0-0 gelijkspel tegen Wales.


Rusland – Duitsland
Di 25 juli 2017: 20:45 uur.

De titelhouder aan de bal tegen Rusland in stadion Galgenwaard. De nationale vrouwenploeg van Rusland plaatste zich op de laatste speeldag als beste nummer twee voor het WEURO 2017 door Tsjechië thuis met 3-1 te verslaan. Russisch succes is alweer even geleden. De ploeg reikte in 1993 en in 1995 nog tot de kwartfinale, maar sindsdien kwam de ploeg nooit meer verder dan de eerste ronde op een EK. Die Frauen-Nationalmannschaft van Duitsland wist zich als eerste te plaatsen in de kwalificatie voor UEFA Women’s EURO 2017.