Elke week gaan er weer nieuwe films in première in één van de Utrechtse bioscopen. Uitagenda Utrecht heeft vijf films geselecteerd.


Vanaf do 25 juli 2019


The Dead Don’t Die

KOMEDIE | HORROR | ENGELS | 105 min
Met: Bill Murray, Chloë Sevigny, Adam Driver, Tilda Swinton, e.a.
Regisseur: Jim Jarmusch

© 2019 Image Eleven Productions, Inc.

Iemand van wie je niet zou verwachten dat hij ooit in zou haken op het zombiegenre is regisseur Jim Jarmusch (Paterson, Broken Flowers). Maar Jim Jarmusch zou Jim Jarmusch niet zijn als hij de metafoor van de zombie niet op eigen wijze naar voren zou laten komen. Op satirische wijze worden de verlangens van de Amerikaanse bevolking belicht en de samenleving op komische maar tegelijkertijd angstaanjagende manier afgespiegeld. Met een ensemblecast van acteurs die regelmatig in zijn films te zien zijn: Bill Murray, Adam Driver, Chloë Sevigny, Tilda Swinton, Iggy Pop, Steve Buscemi en Tom Waits.

Vanaf do 25 juli in Louis Hartlooper Complex.

Trailer >>>

IMDb >>>


Midsommar

Horror | Verenigde Staten | 147 min
Met: Florence Pugh, William Jackson Harper, Will Poulter, Jack Reynor, e.a.
Regisseur: Ari Aster

Het horrorgenre kenmerkt zich vooral doordat het verhaal zich in het donker afspeelt. Ari Aster (die vorig jaar furore maakte met Hereditary) doet het helemaal anders. Midsommar speelt zich volledig af in daglicht. Sterker nog: het speelt zich af tijdens de midzomer in een Zweeds dorpje waar de zon helemaal niet ondergaat. Een groepje vrienden bezoekt tijdens de vakantie het Midsommar Festival om de langste dag van het jaar te vieren, maar de ogenschijnlijke idyllische festiviteiten gaan snel over in een gewelddadiger tafereel. Zullen de vrienden de zonnige nacht halen? Ik geef ze weinig kans.

Vanaf do 25 juli in Louis Hartlooper Complex & Kinepolis.

Trailer >>>

IMDb >>>


Vanaf do 1 augustus 2019


Richard Says Goodbye

Komedie | Verenigde Staten | 91 min
Met: Johnny Depp, Rosemarie DeWitt, Danny Huston, e.a.
Regisseur: Wayne Roberts.

Tja, Johnny Depp. Ooit geroemd om zijn bijzondere rollen, nu vooral veel in het nieuws als de man die sneller geld uitgeeft dan het binnenkomt. En om de nog lopende rechtszaak met zijn ex Amber Heard. De films waarin hij opmerkelijke karakters speelde waren altijd vrij succesvol, maar de meer ‘normale mensen’ rollen worden, met enkele uitzonderingen, wat minder gewaardeerd (financieel gezien). In Richard Says Goodbye gaat hij de herkansing aan als professor Richard, die te horen krijgt dat hij terminaal ziek is en besluit om vanaf dat moment optimaal te gaan genieten van zijn leven, wat leidt tot bizarre en ontroerende situaties met zijn vrouw (Rosemarie DeWitt), beste vriend (Danny Huston) en zijn studenten.

Vanaf do 1 augustus in Kinepolis & Pathé.

Trailer >>>

IMDb >>>


La promesse de l’aube

Drama | Frankrijk | 131 min
Met: Charlotte Gainsbourg, Pierre Niney, Didier Bourbon, Jean-Pierre Darroussin, Catherine McCormack, e.a.
Regisseur: Eric Barbier

Franse film met Charlotte Gainsbourg die nog het beste omschreven kan worden als ‘een ode aan de moeder’. De film vertelt het waargebeurde verhaal van de schrijver Romain Gary (geboren als Romain Kacew) die een uitzonderlijk leven leefde. Van zijn moeilijke jeugd in Polen tot zijn puberteit in het zonnige Nice tot zijn harde pilotentraining tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zijn hunkering naar avontuur en de droom om schrijver te worden dankte hij aan zijn moeder Nina (gespeeld door Gainsbourg). De innemende en excentrieke vrouw zou hem tot één van de grootste auteurs maken van de twintigste eeuw.

Vanaf do 1 augustus te zien in Louis Hartlooper complex, Kinepolis (ovb) en Pathé (ovb).

Trailer>>>

IMDb>>>


Fast & Furious: Hobbs & Shaw

Actie | Verenigde Staten | 136 min
Met: Dwayne Johnson, Jason Statham, Idris Elba, Vanessa Kirby, Helen Mirren
Regisseur: David Leitch

Even genoeg van nadenken bij diep filosofische inhoudelijke films? Voor hersenloze spierballenactie kan je terecht bij de 539e film binnen de Fast & Furious franchise over Shaw (Jason Statham) & Hobbs (Dwayne Johnson), waarin ze het opnemen tegen spierbundel nummer drie Brixton (Idris Elba). Zwarte (leren) kleding, stoere poses, veel geweld, spierballen, snelle auto’s, over-the-top stunts… wat wil een man nog meer? En het verhaal? Ach, doet dat er toe?

Vanaf do 1 augustus te zien in Kinepolis & Pathé.

Trailer>>>

IMDb>>>


Bekijk meer films in onze Uitagenda >>>