Nu culturele instellingen tijdelijk gesloten zijn, tipt Uitagenda Utrecht de culturele activiteiten die wél doorgaan. Zolang we niet naar het museum, theater of een concertzaal kunnen, delen wij de leukste activiteiten van Utrechtse instellingen die je thuis kunt beleven.

Beeld Homepage: DE MUNT, LASSE VAN DEN DIKKENBERG


Ronde van Sint Maarten, de Film

De Sint Maarten Parade door de binnenstand kan dit jaar helaas niet plaatsvinden. Om toch stil te staan bij deze belangrijke feestdag wordt op woensdag 11 november bij RTV Utrecht en Ustad een film uitgezonden waarin makers en partners in de wijken laten zien wat voor moois ze hebben gemaakt aan lichtsculpturen, muziek, dans, circus, etc. Zo wordt, ondanks dat we niet kunnen samenkomen, het gevoel van saamhorigheid in stand gehouden!

De film “de Ronde van Sint Maarten@home” duurt 50 minuten en is te zien woensdag 11 november op UStad om 19.00, 21.00 en 23.00 uur en op RTV Utrecht om 19.00 en 22.00 uur

Datum: woensdag 11 november [19.00, 21.00, 22.00 en 23.00]
Locatie: RTV Utrecht & UStad
Meer info: rondevansintmaarten.nl


Le Guess Who? Online

Nadat het Utrechtse festival Le Guess Who in het voorjaar geannuleerd werd, komt het festival in november met een alternatief. Vrijdag 13 november lanceert het festival het online televisiekanaal LGW ON, dat 64 uur lang uitzendt.

Op dit online kanaal wordt onder andere de nieuwe eigen productie “Reports from Other Continents” gepresenteerd. Daarnaast zullen ook het alternatieve reisprogramma “Vunk On Vacation” en niet eerder vertoonde live-opnames van festival optredens uit eerdere jaren te zien zijn.

Datum: vrijdag 13 t/m zondag 15 oktober
Locatie: online
Meer info: leguesswho.com


De Grote TivoliVredenburg Klassieke Muziek Quiz

foto: Juri Hiensch

Ben jij een fan van klassieke muziek en wil jij je kennis over dit onderwerp laten zien? Op dinsdag 17 november kun je meedoen aan de online klassieke muziek pubquiz van TivoliVredenburg, gepresenteerd door programmeur Peter Tra. Samen met een aantal muzikanten duikt hij de muziekgeschiedenis in en test hij de kennis van de deelnemers.

Meedoen is gratis en kan zowel in teamverband als solo. Op 17 november vind je de livestream en antwoordformulieren op de website van TivoliVredenburg.

Datum: dinsdag 17 november
Locatie: online
Meer info: tivolivredenburg.nl

 


Etalage-expositie Lasse van den Dikkenberg

Beeld: Lasse van den Dikkenberg: De Munt

Voor wie corona-proof cultuur wil beleven tijdens een herfstwandeling kan lopen langs de etalage expositie van kunstenaar Lasse van den Dikkenberg. In deze expositie toont de kunstenaar nieuwe linosneden, vooral werk dat dit afgelopen jaar is gemaakt.

De expositie is  24/7 te zien is vanaf de JP Coenstraat en de ingang van het Molenpark en is dan ook veilig te bezoeken.

Datum: t/m dinsdag 1 december
Locatie: Parkhuis Lombok
Meer info: parkhuislombok.nl


CZ@Home

Nu de fysieke evenementen van de Culturele Zondagen niet door kunnen gaan, brengen ze cultuur naar de woonkamer van Utrecht met het online programma CZ@Home. Elke drie weken verschijnt een nieuwe aflevering van zo’n 15 minuten op YouTube waarin Utrechtse makers of instellingen hun werk vertonen in het kader van een thema. Zo kun je nu kijken naar CZ@Home – Verken de Nesten, een aflevering over creatieve broedplaatsen in Utrecht.

Datum: elke drie weken
Locatie: YouTube
Meer info: culturelezondagen.nl


Meer tips? Bekijk de volledige uitagenda!