Dit weekend zijn er weer allerlei leuke activiteiten te bezoeken in Utrecht. We hebben daarom vijf tips voor je op een rij gezet. Vrijdag is de grappige en intieme cabaretvoorstelling Schaakmat te zien. Zaterdag kan je winter winkelen bij de broedplaatsen in Merwede én geeft Rolf Sanchez zijn concert Mi Aventura, waarbij hij Latin vibes naar Utrecht brengt. En zondag is de familieopera Een lied voor de maan te bezoeken of de film House of Gucci te zien.


Vrijdag 26 november

Schaakmat

foto: Anne van Zantwijk

Schaakmat is een grappig, intiem en oprecht cabaret dat je lang bij zal blijven. Musa brengt verhalen die uit het leven gegrepen zijn en laat zich daarbij van zijn meest kwetsbare kant zien. De basis van Schaakmat is een ingrijpende gebeurtenis uit zijn jeugd. Zijn leven veranderd namelijk totaal wanneer zijn gezin het land van herkomst verlaat om naar Europa te gaan.

Datum: 26 en 27 nov | 20:30

Locatie: Het Werftheater

Meer info: Werftheater.nl


Zaterdag 27 november

Rolf Sanchez

Tijdens het concert Mi Aventura brengt Rolf Sanchez de Latin vibes naar Utrecht. Hij is op dit moment het grootste en meest succesvolle exportproduct van Nederland op het gebied van Latin muziek. Met zijn single ‘Más Más Más’ scoort hij de hoogst genoteerde Nederlands-Spaanstalige hit ooit in Nederland.

Datum: 27 nov | 16:30 en 20:00

Locatie: TivoliVredenburg

Meer info: TivoliVredenburg.nl


Zaterdag 27 november

Winter winkelen

De broedplaatsen in Merwede slaan de handen ineen om de wijk om te toveren tot één grote wintermarkt. Bij o.a. Kanaal30, Vechtclub, De Alchemist en de Createur kan je over de markten struinen waar allerlei producten van creatieve ondernemers te koop zijn. Het is de perfecte plek om originele decemberaankopen te doen. De markten zijn extra gezellig door live muziek, theater en heerlijk eten en drinken.

Datum: 27 nov | 12:00 – 18:00

Locatie: Broedplaatsen in Merwede

Meer info: Makersvanmerwede.nl


Zondag 28 november

Een lied voor de maan (6+)

Deze Nederlandstalige familieopera is een perfect gezinsuitje. De voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Toon Tellegen. De schrijver is geliefd bij jong en oud om de vermakelijke, bizarre situaties en filosofische diepgang in zijn korte dierenverhalen. Tijdens Een lied voor de maan besluit de mol een lied te schrijven voor de maan en wordt er een prachtig concert gegeven.

Datum: 28 nov | 14:00 – 14:55

Locatie: Stadsschouwburg Utrecht

Meer info: Stadsschouwburg.nl


Zondag 28 november

House of Gucci

House of Gucci is de perfecte film voor iedereen die benieuwd is naar het verhaal achter het beroemde modemerk Gucci. De film is geïnspireerd op de schokkende ware gebeurtenissen rond het familie-imperium achter het Italiaanse modehuis Gucci. In het verhaal komen liefde, verraad, decadentie, wraak en uiteindelijk ook moord voorbij. Je ziet hoe ver de familie bereid is te gaan in het streven naar macht en om de naam van het modemerk hoog te houden.

Datum: 26, 27 en 28 nov | 15:15 en 20:45

Locatie: Louis Hartlooper Complex

Meer info: Hartlooper.nl


Meer tips? Bekijk de volledige Uitagenda!