Elke week gaan er weer nieuwe films in première in één van de Utrechtse bioscopen. Uitagenda Utrecht heeft zes films geselecteerd.


Vanaf do 21 juni


Beast

Drama | 107 min

In een kleine, gesloten gemeenschap op het eiland Jersey wordt de jonge, verwarde Moll verliefd op Pascal, een mysterieuze vreemdeling die haar de kracht geeft te ontsnappen aan haar benauwende familie. Wanneer Pascal vervolgens verdacht wordt van een reeks brutale moorden, verdedigt Moll hem fel en ontdekt ze waar ze toe in staat is.

Vanaf do 21 juni in Louis Hartlooper Complex.

Trailer >>>

IMDb >>>


The Third Murder

Criminaliteit, Drama, Mysterie | 124 min

Wat gebeurt er wanneer een advocaat zich afvraagt waar zijn verantwoordelijkheid eigenlijk ligt en besluit dieper te graven dan gewenst? Hoe betrouwbaar zijn de getuigen in een zaak en doet de waarheid er eigenlijk toe? Advocaat Shigemori neemt de verdediging van moordverdachte Misumi op zich.

Vanaf do 21 juni in Filmtheater ’t Hoogt.

Trailer >>>

IMDb >>>


Klanken van Oorsprong

Documentaire | 112 min

Klanken van Oorsprong neemt ons mee in een indringende zoektocht naar de impact van oorlog, vlucht en opnieuw moeten beginnen op verschillende generaties Nederlands-Indische muzikanten. Verhalen en muziek maken invoelbaar hoe de turbulente geschiedenis als last en inspiratiebron doorklinkt in hun invloedrijke muzikale bijdrage aan Nederland en daarbuiten.

Vanaf do 21 juni in Filmtheater ’t Hoogt.

Trailer >>>

IMDb >>>


Vanaf 28 juni


The trip to Spain

Komedie, Drama | 110 min

Na Engeland en Italië reizen Steve Coogan en Rob Brydon dit keer door Spanje. Ze discussiëren over beroemdheden en maken gekscherende grappen, terwijl ze genieten van paella en gazpacho. Hun komische opmerkingen over roem en vriendschap zijn daarbij net zo droog als de beste Spaanse wijn.

Vanaf do 28 juni te zien in Louis Hartlooper complex.

Trailer>>>

IMDb>>>


Voyage Of Time

Documentaire | 93 min

De documentaire Voyage of Time: Life’s Journey beschrijft het ontstaan van het universum. Oogverblindende beelden schetsen de oorsprong en de uiteindelijke ondergang van de aarde en het heelal, van de geboorte tot de dood, waarbij de grootste kosmische krachten tot de kleinste ecosystemen voorbij komen.

Vanaf do 28 juni te zien in Filmtheater ’t Hoogt.

Trailer>>>

IMDb>>>


Zagros

Drama | 102 min

De Koerdische herder Zagros hoort dat zijn vrouw Havin door zijn familie wordt beschuldigd van overspel. Havin ontkent alles en vlucht met hun dochtertje Rayhan van Koerdistan naar België. Overtuigd van haar onschuld gaat Zagros hen achterna om in België een nieuw leven te beginnen. Eenmaal in Brussel blijkt Havin toch niet de hele waarheid verteld te hebben en gaat Zagros alsnog twijfelen. Hij moet kiezen tussen de liefde voor zijn vrouw en de eer van zijn familie. Een keuze die steeds moeilijker wordt en Zagros langzaamaan tot wanhoop drijft.

Vanaf do 28 juni te zien in Kinepolis en Louis Hartlooper Complex.

Trailer>>>

IMDb>>> 

Bekijk meer films in onze Uitagenda >>>