Elke week gaan weer nieuwe films in première in één van de Utrechtse bioscopen. Uitagenda Utrecht selecteert zes films die in de komende twee weken in première gaan.


Vanaf do 12 april


A Quiet Place

A Quiet Place (2018) on IMDb

We kennen John Krasinski vooral nog als de bijdehante kantoorklerk die cynisch in de camera kon kijken in de Amerikaanse versie van The Office, maar inmiddels is hij druk bezig het beeld van kantoorsulletje van zich af te schudden. Twee jaar geleden speelde hij nog een geharde militair in ’13 Hours’ en in ‘A Quiet Place’ speelt hij samen met zijn wife-in-real-life Emily Blunt in een horror-thriller waarvoor hij ook voor de regie (en screenplay) tekende. Op het eerste gezicht lijkt de synopsis niet heel erg spectaculair. Het gaat over een familie die in stilte schuilt voor monsters die op geluid afkomen (het heeft nogal een ‘It Comes at Night‘ vibe). Maar op IMDb krijgt de film op moment van schrijven zowel een meta- als userscore van 8,2. Dat belooft wat!

Vanaf do 12 april in Kinepolis Jaarbeurs en Louis Hartlooper Complex.

Trailer >>>


Bewaren – Of hoe te leven

 Keeping & saving or how to live (2018) on IMDb

Zolang ze zich kan herinneren bewaart regisseuse Digna Sinke allerlei dingen, variërend van suikerzakjes tot oude kranten. Samen met haar moeder (92) probeert ze te achterhalen waar die behoefte vandaan komt. De bewaarde dingen blijken tijdmachines die herinneringen boven brengen die ver weg zijn geraakt. Maar er is iets aan het veranderen. De digitalisering heeft een heel andere manier van leven mogelijk gemaakt. Digna gaat op zoek naar de nieuwe mens, bij wie het niet meer om materiële dingen gaat, maar om ervaringen: digitale nomaden en minimalisten die alleen nog een paspoort, bankpasje, laptop en telefoon bezitten.

Vanaf do 12 april in Filmtheater ’t Hoogt

Trailer >>>


Foxtrot

Foxtrot (2017) on IMDb

Michael en Dafna zijn uit het veld geslagen wanneer ze te horen krijgen dat hun zoon Jonathan is overleden tijdens zijn dienstplicht als wachter bij een verlaten grenspost. De feiten blijken echter een stuk complexer. In drie stilistisch uiteenlopende delen vertelt Maoz het verhaal vanuit het perspectief van vader, zoon en moeder. Alle drie dansen ze de foxtrot met het noodlot. Een dans met vele variaties, maar waar je ook heen gaat, je eindigt altijd op het punt waar je ooit begon.

Vanaf do 12 april in Louis Hartlooper Complex

Trailer >>>


Vanaf do 19 april


The 15:17 to Paris

The 15:17 to Paris (2018) on IMDb

Vroeg in de avond op 21 augustus 2015 keek de wereld in verbijstering toe toen de media een terroristische aanval op de Thalys #9364 melden. Deze terreuraanslag werd voorkomen door drie moedige jonge Amerikanen die op dat moment door Europa reisden. De film volgt het pad van de vrienden. Van de worstelingen in hun kinderjaren tot het vinden van hun plek in het leven, naar de onwaarschijnlijke gebeurtenissen die tot de aanval hebben geleid. Tijdens de schrijnende beproeving twijfelen ze geen moment aan hun vriendschap. Het is hun grootste wapen, waarmee ze meer dan 500 van de passagiers weten te redden.

Vanaf do 19 april in Kinepolis Jaarbeurs

Trailer >>>


The Rider

The Rider (2017) on IMDb

Een emotioneel drama over de jonge cowboy Brady die een rijzende ster is in de rodeowereld. Een val bij een rodeo, waarbij een paard zijn schedel verplettert, maakt een einde aan zijn carrière. In een poging weer controle te krijgen over zijn lot gaat Brady op zoek naar een nieuwe identiteit en probeert hij te ontdekken wat het betekent een man te zijn in het hart van Amerika. De film is gefilmd in een documentair-realisme waarmee de toeschouwer een blik gegund wordt in de wereld van de Indian cowboys. De film werd in 2017 in Cannes nog bekroond met de Art Cinema Award.

Vanaf do 12 april in Filmtheater ’t Hoogt en Louis Hartlooper Complex.

Trailer >>>


Nico, 1988

Nico, 1988 (2017) on IMDb

Singer-songwriter Nico nadert de vijftig en leidt een teruggetrokken leven in Manchester, waar weinig nog doet denken aan haar roemruchte jaren als muze van Andy Warhol en zangeres van The Velvet Underground in de sixties. Ooit werd ze aanbeden vanwege haar legendarische schoonheid, nu maakt ze zich niet meer druk om haar uiterlijk en ook haar carrière lijkt voorbij, tot haar nieuwe manager haar en haar oude band op tournee door Europa stuurt. Nico, 1988 is een muzikale roadmovie over de wedergeboorte van een dappere en eigenzinnige artiest, moeder en vrouw achter het icoon.

Vanaf do 19 april in Filmtheater ’t Hoogt

Trailer >>>


Bekijk meer films in onze Uitagenda >>>