Archief

5x weekendtips: 17 t/m 19 maart

Vrijdag

Gotu Jim 

In 2018 brak hij door met het nummer ‘Tweede Klas Shit’ en op vrijdag staat hij op het podium van TivoliVredenburg. Een jonge rapper met veel talent, en na een hoop succesvolle samenwerkingen met artiesten als MEROL en Baby Boys belooft dit een onmisbaar optreden te worden!


Vrijdag

Resonance

Als je een raver bent en enorm kan genieten van een avond vol epische basslines en lichtshows, mag je deze avond absoluut niet missen! Na een succesvolle eerste editie keer Resonance terug naar De Helling voor een onvergetelijke nacht met de beste rave muziek en een internationale line-up met namen waar je U tegen zegt!


Zaterdag

Hoogtij

In deze bitterzoete, maar grappige, cabaretvoorstelling praat Patrick Nederkoorn over klimaatverandering, dijken en grenzen. Komt er een dag waarop alle Nederlands moeten vluchten voor de stijgende zeespiegel? Zal Duitsland ooit ons nieuwe vaderland worden? Antwoorden op deze vragen zal Patrick op zaterdagavond behandelen in ‘Hoogtij’.


Zondag

Boekenweek met Pepijn Keppel

Hij schrijft onder andere voor de Trouw en de Groene Amsterdammer en in zijn boek ‘De Laatste Man’ vertelt Pepijn Keppel over uit de kast komen in de wereld van topsport. Wat voor invloed heeft dit op hem gehad? Op zondag gaat hij voor de Boekenweek dieper in op zijn boek en op thema’s als LHBTI+ acceptatie, dus wees erbij!


Hele weekend

Gouden Boeken

550 jaar geleden werd in Utrecht het eerste boek van Nederland gedrukt. Ter ere hiervan is in de Domkerk de tentoonstelling ‘Gouden Boeken’ te zien. Eva Durlacher laat in dit werk zien waarom boeken zo belangrijk zijn voor mensen en hoe boeken verbonden zijn met herinneringen. Dit laat ze zien in de vorm van tekeningen die haar cursisten hebben gemaakt.

Evenement

Gouden Boeken

Domkerk

In 2023 is het 550 jaar geleden dat het eerste boek in Nederland door een uitgever gedrukt werd. Dat gebeurde door Nicolaas Ketelaar en Gerard de Leempt in Utrecht.

Datum do 16 feb t/m di 28 mrt
Bekijk evenement
Locatie

TivoliVredenburg

In het centrum van Utrecht staat TivoliVredenburg: een uniek uitgaanscomplex dat gebouwd is voor alle soorten muziek en uitgaan.

Bekijk locatie
Locatie

De Helling

Poppodium De Helling is een zelfstandig poppodium, gelegen op de Kop van Hoograven te Utrecht.

Bekijk locatie
Locatie

Podium Hoge Woerd

Podium Hoge Woerd is een mooie theaterzaal in het paviljoen van Castellum Hoge Woerd.

Bekijk locatie
Locatie

Stadsklooster Utrecht

https://www.stadskloosterutrecht.nl/

Bekijk locatie
Locatie

Domkerk

Midden in het Domkwartier staat de monumentale, gotische Domkerk van Utrecht.

Bekijk locatie
Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief