Archief

5x weekendtips: 18 t/m 20 november

Vrijdag

Henry

Peter de Graef maakte een remake van zijn voorstelling uit 1997 laat je van de ene verrassing in de andere tuimelen. In zijn monoloog lopen de verhaaldraden door elkaar en vraag je je vaak af waar het naartoe gaat. Aan het einde schuift alles ingenieus en perfect in elkaar.


Vrijdag en zaterdag

Close

De twee onafscheidelijke vrienden van 13 jaar, Leo en Remi, drijven uit elkaar door een ogenschijnlijk onschuldige gebeurtenis. Deze nieuwe film van Lukas Dhont is een tedere en aangrijpende film over vriendschap en verantwoordelijkheid.


Zaterdag

Dan Mangan

De Canadese singer-songwriter is een alleskunner. Hij schrijft liedjes, kan zingen en schrijft ook filmmuziek. Zijn laatste elpee Thief komt uit 2020 en is verrassend doordat hij werk van Lauryn Hill, Robyn en R.E.M. vertolkt.


Zondag

Haast – Een Utrechts sprookje

Dit sprookje is speciaal voor Ad Hoc Orkest geschreven ter gelegenheid van U900. In dit sprookje krijgen bijzondere gebouwen uit Utrecht een melodie wat samen een muziekstuk vormt. Tijdens het concert wordt het sprookje ‘Haast’ vertelt.


Zondag

Wolfert Brederode, Joost Lijbaart & Matangi Quartet

Op het laatste album ‘Ruins and Remains’ staat een geheel eigenzinnig muzikaal universum. Het werk voor piano, percussie en strijkkwartet lijken het meest op een ode aan de menselijke veerkracht.

Evenement

Close

Hoogt in Bieb Neude

Close is de nieuwe film van Lukas Dhont (Girl). Twee vrienden van 13 jaar, Leo en Remi, zijn vrolijk en onafscheidelijk. Toch lijkt een ogenschijnlijk onschuldige gebeurtenis genoeg om hen uit elkaar te drijven.

Datum vr 3 feb
Tijd 18:30
Bekijk evenement
Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief