Archief

5x weekendtips: 4 t/m 6 november

Vrijdag

Taboe!

In zijn eerste cabaretvoorstelling maakt Nesim direct allerlei taboes bespreekbaar. Hoe is het om de zoon van een vluchteling te zijn? Of om vroeg te trouwen met een christelijke vrouw terwijl je zelf moslim bent? Nesim geeft je een kijkje in zijn privéleven en bespreekt wat belangrijk voor hem is.


Vrijdag

Lambert

Aan stilzitten doet de Duitse pianist-componist Lambert niet, want met Open brengt hij zijn negende album in acht jaar tijd uit. Deze mysterieuze jazzmuzikant (op het podium draagt hij altijd een Sardijns masker) bestrijkt het hele spectrum tussen de Beatles en Chopin, waarnaast hij zich ook laat inspireren door Bill Evans, Keith Jarret en Brad Mehldau.


Vrijdag

Cinekid: Totem

Elfjarige Ama woont met haar familie al haar hele leven in Rotterdam. Op een avond worden haar moeder en broertje gearresteerd omdat ze terug moeten naar Senegal, zijzelf weet uit handen van de politie te blijven. Ama gaat op zoek naar haar vader die nachtdienst heeft en krijgt onverwachts gezelschap van een gigantisch stekelvarken. Intussen komen Ama’s beste vriend en zijn klasgenoten ook in actie.


Zaterdag en zondag

MURIEL: NOresign

Het tweede album van MURIEL is een hedendaags popalbum vol dansbare songs met Zuid-Europese invloeden, welke zich op het podium uit in een veelkleurige, expressieve show. Haar motto: ‘Don’t you resign from what you feel is true, what belongs to you and what you care for, don’t you resign from love.’


Hele weekend

Licht

Een bijzonder theaterspektakel waarbij het lichtontwerp centraal staat. Het verhaal gaat iver lichtontwerper Uri Rapaport die twee weken blind is na een operatie aan een tumor op zijn oog. Theatermaker Greg Nottrot neemt hem mee op reis naar de bron van het licht. laat je meevoeren op deze zintuiglijke ervaring.

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief