Uitagenda Utrecht maakt gebruik van cookies.

Archief

5x weekendtips: dit is er te doen in het weekend van 1 t/m 3 juli

Vrijdag

VroegZat

Dit is de perfecte avond voor de dertigers en veertigers die niet te laat naar bed willen maar toch willen feesten. Dansen op pop, reggae, rock, hiphop en alles daartussenin. Show je moves al vroeg in de avond en dans tot middernacht.


Zaterdag

Open Tuinendag Utrecht 2022

Verborgen pareltjes worden voor één dag opengesteld voor iedereen die een kijkje wil nemen in de Utrechtse stads- en binnentuinen. Loop een van de drie routes en kom op plekken waar je nog nooit geweest bent of waarvan je niet eens wist dat het bestond. Mis vooral de tuin van Museum en Sterrenwacht Sonnenborgh niet, deze is na een ingrijpende herinrichting voor het eerst voor publiek geopend.


Zondag

Landelijke Zonnekijkdag

Veilig kijken naar de zon, dat kan op de landelijke zonnekijkdag. Bij zonnig weer staan de telescopen klaar en als het bewolkt is staat de zonneruisschotel opgesteld en kun je de zon horen! Kom zonneproefjes doen, krijg demonstraties over de zon en teken met de zon je eigen botanische kunst.


Hele weekend

Je ziel voor een ijsje

Geloven in een hogere macht, misschien doe je dat wel na deze voorstelling… Ona, een 17-jarig meisje, wil op de kermis een porseleinen ijsje kopen. Hiervoor moet ze haar handtekening onder een contract zetten waarin ze haar ziel verkoopt aan de maker van het ijsje. Enkele weken later blijkt Ona acute leukemie te hebben, is dit toeval? Had Ona nooit het ijsje moeten kopen?


Hele weekend

Troosten en verstoren

In deze expositie laat Jedi Noordegraaf zien wat psalmen voor hem betekenen. Hij begon beelden die hij kreeg bij de psalmen te tekenen en ontdekte hoe deze een spiegel kunnen zijn voor de menselijke ziel. De expositie is een initiatief van ViaJacobi, een community voor gesprekken over onder anderen levensvragen en actuele maatschappelijke thema’s.

Evenement

Troosten en verstoren

Jacobikerk

Illustrator en muzikant Jedi Noordegraaf raakte ook in de ban van de poëzie van het liedboek van de kerk en verbeeldde de psalmen in illustraties. Vanaf 1 juli is zijn werk te zien in het Noorderkoor van de Utrechtse Jacobikerk.

Datum vr 1 jul t/m wo 2 nov
Tijd di t/m zo: 12:00 - 16:00
Bekijk evenement
Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief