Uitagenda Utrecht maakt gebruik van cookies.

Archief

5x weekendtips: dit is er te doen in het weekend van 24 t/m 26 juni

foto header: Sabrina Starke


Vrijdag

Sabrina Starke

Sabrina Starke heeft tijdens de pandemie een bijzondere manier gevonden om het belang van muziek uit te kunnen dragen. Samen met verschillende artiesten is zij de studio in gegaan voor ‘Our time-Our music’ sessies en releases. Met deze nieuwe muziek en met de andere muzikanten gaat ze op tour en als kers op de taart volgt er in september een heel album van.


Zaterdag

VrijSpraak Café (12+)

Het Vrijspraak Café is voor en door jongeren. Er wordt gekookt, gezamenlijk gegeten en erna is er een creatieve workshop die ook is bepaald door de jongeren. Mode en kleding, fotografie, podcasts of grafisch ontwerp zijn een greep uit het grote aanbod. Na tien VrijSpraak Cafés wordt de reeks afgesloten met het VrijSpraak Regenboogfestival op zaterdag 2 juli.


Zaterdag

Dabke Night

Start de avond met een workshop dabke en dans de rest van de avond op Palestijnse en Syrische dansvloer hits en de nieuwste releases uit de Egyptische underground tot Libanese elektronische dabke. Dabke nights brengt authentieke Midden-Oosterse vibes naar de clubnacht en naar jou!


Zaterdag

Keti Koti dialoog Tafel ‘Stilzwijgen of Uitspreken’

De Keti Koti dialoog Tafel is een nieuwe traditie waarbij en 100 Nederlanders in gesprek gaan tijdens een gezamenlijke maaltijd.  Zowel de maaltijd als de rituelen aan het begin en eind van de maaltijd herinnert aan het slavernijverleden. Ook worden er treur- en bevrijdingsliederen gezongen. Wil je meedoen aan het gesprek? Meld je dan aan via het aanmeldformulier.


Zondag

Culturele Zondag: De Buurt Pakt Uit – Nieuw en Oud Hoograven

Tijdens dit festival op het Tolsteegplantsoen kunnen bewoners kennismaken met een divers cultureel aanbod. Van activiteiten voor de kleinsten onder ons, een voetbal clinic, de Utrechtse rapper KEEK en zijn band, tot een dansworkshop voor jong & oud. Ook de marktkramen ontbreken niet en uiteraard is dit alles onder het genot van een hapje of drankje van horeca uit de buurt.

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief