Uitagenda Utrecht maakt gebruik van cookies.

Archief

5x weekendtips in Utrecht: 13 t/m 15 mei 2022

Nieuwe ronde, nieuwe kansen: het is weer weekend! Dit zijn onze weekendtips voor 13 t/m 15 mei 2022.

foto header: Der Letzte Holländer – (c) Bas de Brouwer


Vrijdag

Der Letzte Holländer

Het weekend start met een voorstelling die je aan het denken zet. Het is 2049 en het enige dat van Nederland over is, is het topje van de Euromast met daarop de laatste Nederlandse vrouw: Brenda. Met de voorstelling wordt geprobeerd de wereld wakker te schudden voor het noodlot dat ‘klimaatcrisis’ heet. Hoe ver mag je gaan als je de wereld wilt redden?


Vrijdag

Kuusisto speelt Tsjaikovski

deze vrijdagavond word je getrakteerd op drie klassieke composities, uitgevoerd door het Finse vioolfenomeen Pekka Kuusisto. Ze start met het Vioolconcert van Tsjaikovski, opgevolgd door Der Zorn Gottes van Sofia Goebaidoelina, met als slot La Mer van Debussy. Laat je meevoeren van rustig en kabbelende tot woest en kolkende melodieën.


Zaterdag

The Duke

Een verbazingwekkend verhaal over hoe Kempton Burton, een 60-jarige taxichauffeur, Goya’s portret van de hertog van Wellington uit de National Gallery in Londen gestolen heeft. Bunton wilde het schilderij alleen teruggeven op voorwaarde dat de overheid gratis televisie zou verstrekken aan ouderen.


Zaterdag

Houtmarkt en Nationale Molendagen

Een zaterdag in het teken van hout en ambacht, voor jong en oud. Loop langs de kraampjes vol mooie houten meubels, sieraden, instrumenten en andere producten. Of haal koffie en lunch terwijl de kinderen zich vermaken bij de activiteiten en in het speeltuintje.


Zondag

De Bouwkeet (6+)

Vanaf nu ontdek je alles over architectuur en wonen in creatieve werkplaats De Bouwkeet. De expositie van Marjolein Witte bestaat uit grote, kleurrijke installaties en (muur)schilderingen. Op een interactieve manier beweeg je in De Bouwkeet door het hele bouwproces. Steek je handen uit de mouwen en voel je even een echte ontwerper, architect én kunstenaar om je eigen ‘thuis’ te maken.


 

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief