Uitagenda Utrecht maakt gebruik van cookies.

Archief

5x weekendtips in Utrecht: 17 t/m 19 juni 2022

Foto header: Hof der Zotheid


Vrijdag

Slotconcert: Verdi’s Requiem

Giuseppe Verdi was al vanaf zijn zestiende in de ban van Alessandro Manzoni, en bij Manzoni’s overlijden was hij zo ontroostbaar dat hij niet in staat was om de begrafenis bij te wonen. Precies een jaar later dirigeerde Verdi de eerste uitvoering van zijn Requiem in de San Marco in Milaan. Tegenwoordig behoort het tot de absolute religieuze topstukken en deze vrijdag dient het als slotconcert van de vrijdagavond AVROTROS concerten.


Zaterdag

Hof der Zotheid

De 3e editie van het Hof der Zotheid is tevens de officiële opening van het Hof van Cartesius. Laat je onderdompelen in muziek en live optredens, leer nieuwe technieken tijdens een workshop en bezoek de unieke gebouwen.


Zondag

LE:EN PLAY: Gildor & Bas Beenackers

Bas Beenackers gaat solo en begeleid zichzelf op de akoestische gitaar. Zijn eerste solo-ep Man verschijnt op 26 augustus, vandaag krijg je hier een voorproefje van. Gildors debuutalbum Silent River verschijnt ook later dit jaar, hij maakt tijdloze muziek die evengoed uit de jaren zeventig had kunnen komen.


Zaterdag en Zondag

Hamlet

Eén van de beroemdste theaterteksten aller tijden is bewerkt door Don Duys en hierin is Hamlet een Deense puber die van alles meemaakt. Hij raakt zijn vader kwijt, zijn vrienden zijn niet te vertrouwen en langzaamaan verandert Hamlet in een sombere man die wraak wil nemen.


Hele weekend

Ali & Ava

In de sobere setting van voormalig industriestad Bradford start een bijzondere relatie tussen huisbaas Ali en huurster Ava uit Ierland. Ze hebben direct een klik door de gedeelde liefde voor muziek. De relatie wordt helaas al gauw overschaduwd door hun eerdere relaties.

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief