Uitagenda Utrecht maakt gebruik van cookies.

Musea & exposities
Advertorial

Sonnenborgh - museum & sterrenwacht: Zomeravond in de tuin

Historisch groen, muziek en de sterren

foto header: Marieke Wijntjes

Sonnenborgh heeft een nieuwe museumtuin. Dit vieren we met een Zomeravond in de tuin! Kom op 30 juli naar Sonnenborgh voor een zomerse avond hoog boven de singel tussen het groen en de rijke geschiedenis van het bolwerk. Volg een rondleiding langs de planten en de historische plekken. Geniet met een drankje in de hand van de jazzy muziek van The Northern Friends. En kijk naar de sterren in het planetarium!

Hortusrondleiding

Honderden jaren geleden was er ook een tuin op Sonnenborgh: de eerste hortus van de Universiteit Utrecht. Hier groeiden geneeskrachtige planten en kruiden, bedoeld voor onderwijs en medicijnen. Ook in de nieuwe tuin vind je medicinale planten, zoals het stinkend nieskruid en de vrouwenmantel. Maar ook planten die doen denken aan sterren, planeten en de zon. Laat je op 30 juli rondleiden langs de bloembedden en de perken. Ondertussen vertellen de publieksbegeleiders alles over de gelaagde geschiedenis van de plek: van middeleeuws bastion tot hortus, chemisch lab, KNMI, beroemde sterrenwacht en museum.

Planetarium

Bewolkt, nog niet donker genoeg? In het planetarium fonkelen de sterren altijd! Maak een virtuele reis door het heelal. Het planetarium is een bioscoop in de vorm van een halve bol. Je ‘vliegt’ er naar de maan, planeten, nevels, of nog verder weg. Op 30 juli zijn er doorlopend korte voorstellingen in het planetarium van Sonnenborgh.

The Northern Friends

The Northern Friends spelen lichte jazz met een gypsyfeel, afgewisseld met mooie luisterliedjes en klassiekers van o.a. The Beatles. Ideaal voor een mooie zomeravond.

Zang: Roos Dros. Gitaar: Kris Heijnen. Gitaar & bas: Wouter van Dijk.

Beluister hier vast hoe Roos en Kris samen klinken!

Praktische info

datum: 30 juli
tijd: 21.00 – 23.00 uur
entree: 12,50 euro
kaartverkoop: https://tickets.sonnenborgh.nl/

Utrecht 900

Zomeravond in de tuin is onderdeel van de Utrecht 900-programmering van Sonnenborgh ter ere van 900 jaar Utrecht. Naar het programma-overzicht van Utrecht 900 op Sonnenborgh.

Locatie

Sonnenborgh Museum en Sterrenwacht

Ontdek de geheimen van het bastion Sonnenborgh. Beklim de trappen naar de sterrenkoepels, voorspel het weer en bekijk de hemel met de speciale telescopen.

Bekijk locatie
Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief