Ook zo benieuwd naar de splinternieuwe Bibliotheek Neude? Van 13 t/m 29 maart barst het spektakel los! Er zijn volop gratis activiteiten, zowel oude vertrouwde als nieuwe. Hierbij tippen we een kleine greep uit alle feestelijkheden. Kijk voor een volledig overzicht op bibliotheekutrecht.nl/openingneude

UPDATE:

Zoals je via de media hebt vernomen, dienen vanaf heden evenementen met meer dan 100 personen in heel Nederland te worden afgelast. Helaas betekent dit dat de feestelijke opening van de nieuwe Bibliotheek Neude op vrijdag 13 maart niet doorgaat. Tot nader order blijft de Bibliotheek Neude gesloten. Inleveren, lenen en je reservering ophalen is daardoor niet mogelijk.

Het programma gaat op vrijdag 13 t/m maandag 16 maart niet door. De andere bibliotheek vestigingen blijven vooralsnog gewoon open.

Voor vragen kun je terecht bij: klantenservice@bibliotheekutrecht.nl

Kijk voor meer informatie ook op: www.bibliotheekutrecht.nl/nieuws


1. Het kleinste postkantoor

SCHRIJVEN | ALLE LEEFTIJDEN

Pieta Post en de postbodes van het kleinste postkantoor van Nederland nodigen je uit om een kaartje te sturen aan een heel lief iemand. Kaartje geschreven? Gooi hem dan in de mobiele brievenbus.

Datum: 13 maart, 17-21 uur en 14-15 maart, 11-17 uur
Locatie: Hele gebouw

Meer info >>>


2. Vrijdag Live

TALKSHOW | MAGAZINE | PODCAST

Start je weekend met Vrijdag Live, een talkshow vol nieuws, weetjes, en Utrechtse verhalen en achtergronden. De eerste editie wordt georganiseerd door De Dakhaas, dat creatieve Utrechters een podium geeft. Makers vertellen over hun drijfveren, struikelblokken en hun band met de stad. Geheel in stijl van het magazine kun je bijzondere stadse verhalen, beelden, makers en achtergronden verwachten. De talkshow verschijnt ook als podcast onder de naam Radio Dakhaas.

Datum: 20 maart, 17:30 – 19:00 uur, inloop met borrel vanaf 17 uur
Locatie: Grote hal

Meer info >>>


3. Stine Jensen – Vele soorten ouders

FILOSOFIE | OUDERSCHAP | QUIZ

foto: Romy van Leeuwen

Ouders, ze bestaan in vele varianten: ruziënde ouders, ouders die alsmaar aan de telefoon hangen, ouders die veel te bezorgd zijn, ouders die altijd de lieve vrede willen bewaren en nog veel meer soorten. Stine Jensen schreef er een filosofieboek over met Frank Meester: Hoe voed ik mijn ouders op? Onderzoek samen met Stine hoe je het beste kunt omgaan met de eigenschappen van je ouders en doe na afloop mee met een quiz.

Datum: 22 maart, 14:00-14:45
Leeftijd: vanaf 7 jaar
Locatie: Theater

Meer info >>>


4. Dat Boekenprogramma

INTERVIEW | SCHRIJVERS

Presentator Cesar Majorana gaat in gesprek met schrijvers Niña Weijers en James Worthy over vragen die leven bij jongeren over boeken én het schrijverschap. Kun je serieus geld verdienen als schrijver? Moet je daarvoor naar school? Hebben schrijvers ook groupies? Cesar Majorana: “Alles wat stom is aan lezen op school is leuk aan dit programma. Hier vragen we schrijvers wat ze verdienen met een roman & leren we tussendoor alles over de boekenwereld en het literaire leven.

Datum: 27 maart, 20:00 – 21:30
Locatie: Theater

Meer info >>>


5. Familiefestival – Kleurenfeest!

THEATER | KNUTSELEN | SPELEN

Volop kleurrijke activiteiten in de bieb, zoals de mimevoorstelling Pim Pam Paars en de goocheltrucs van Quintus de Paarse Goochelaar. Maak een kleurenrammelaar voor je baby of laat je kind in het Verhaalatelier spelen met Blauwtje en Geeltje. Dresscode: je lievelingskleur.

Datum: 28-29 maart, 11:30-16:30
Leeftijd: 0-12 jaar
Locatie: Jeugdafdeling

Meer info >>>


6. Danspaleis

DANSFEEST | SENIOREN

Lekker swingen op de krakers van Johnny Hoes, Louis Prima, Doris Day en andere sterren van weleer. Het Danspaleis is een ouderwets gezellig dansfeest voor senioren en iedereen die van dansen houdt. Van meezingers tot tranentrekkers, van polonaise tot rock-‘n-rollen, en dat alles in een decor geïnspireerd op de jaren 40 en 50.

Datum: 28 maart, 16:00-18:00
Locatie: Grote hal

Meer info >>>


7. Ready, Steady, GIF!

WORKSHOP | HET LAB | MEDIA

Een gifje zegt meer dan 1000 woorden. En weet je wat nóg toffer is dan een bestaand gifje versturen? Zelf gifjes maken! Ga zelf aan de slag met de media-collectie van het Nederlands instituut voor Beeld en Geluid in het lab in de bieb. Door oude beelden en de nieuwste technieken te gebruiken blaas jij het medialandschap van Nederland nieuw leven in.

Datum: 29 maart, 13:30 – 16:30
Leeftijd: 8+
Locatie:
 Laboratorium

Meer info >>>


8. Bloot tussen de boeken

VOORDRACHT | GESPREK

foto: Mark Uyl

Schrijvers Saskia Noort en Stella Bergsma lezen voor uit eigen werk en gaan daarna in gesprek met het publiek. Zijn we echt preutser geworden of lijkt dat maar zo. En als het wel zo is hoe komt dat dan. Een avond waarin ze zich volledig blootgeven dus. Durft u te komen?

Datum: 29 maart, 17:30 – 19:00
Locatie: Theater

Meer info >>>