Van zaterdag 25 maart tot en met zondag 2 april is het Boekenweek, met als thema ‘Verboden vruchten’. In deze periode zijn er verschillende activiteiten in Utrecht.


Genot, Verbod en Verleiding Quiz
Centrale bibliotheek

Test je kennis over genot, verleiding en gebod in de literatuur, muziek en film. Natuurlijk kun je deze avond ook verboden vruchten eten en drinken. Ga jij met je team naar huis met de eer en de prijs? Win bijvoorbeeld een ‘Verboden lees- kijk- en luisterpakket’!

Wanneer: Vr 24 mrt | 20:00
>> Meer info


Lezing Joris Luyendijk
Broese

Tijdens deze lezing zal Joris Luyendijk, Nederlandse journalist en antropoloog, gespecialiseerd in de Arabische en islamitische wereld, vertellen over zijn boek en ingaan op vragen uit het publiek. Na afloop is er gelegenheid om uw boek te laten signeren en te genieten van een drankje.

Wanneer: Vr 24 mrt | 20:00
>> Meer info


Bert Wagendorp – Meet & Greet
Broese

Bert Wagendorp, schrijver en journalist, vertelt tijdens deze meet & greet kort over zijn nieuwe roman Masser Brock en zal ingaan op vragen. Na afloop is er ruimte om boeken te laten signeren.

Wanneer: Za 25 mrt | 14:00
>> Meer info


Herman Brusselmans
Centrale Bibliotheek

Herman Brusselmans komt vertellen over zijn werk, dat bol staat van de Verboden Vruchten. De hoofdpersonages in de boeken van Herman Brusselmans roken, drinken, vervelen zich, voeren onzingesprekken, zeuren, hebben last van acne, angsten en depressies en worden verliefd, meestal op onbereikbare vrouwen.

Wanneer: Zo 26 mrt | 14:30
>> Meer info


Literair Variété Spektakel
Theater Kikker

Rob Waumans en Ivo Victoria gaan op zoek naar het verhaal áchter de schrijver en zijn boeken. Ondersteund door one-woman-showband Milena Haverkamp, ontvangen zij zowel gevestigde namen als nieuw talent, proza & poëzie, in een wervelende edoch intieme en literair verantwoorde show waarin de rubrieken elkaar razendsnel opvolgen.

Wanneer: Zo 26 mrt | 15:00
>> Meer info


Ingmar Heytze – Mysterieuze boekpresentatie
Broese

Een mysterieuze en exclusieve boekpresentatie: typisch Heytze! Ingmar Heytze onthult, vertelt en signeert op geheel eigen wijze met muzikale begeleiding van zijn Asfaltfeeën.

Wanneer: Zo 26 mrt | 15:00
>> Meer info


Signeersessie Herman Koch
Broese

Herman Koch schreef op verzoek het Boekenweekgeschenk 2017, genaamd ‘Makkelijk leven’, dat tijdens de Boekenweek van 25 maart t/m 2 april verkrijgbaar zal zijn bij aankoop van €12,50 aan Nederlandstalige boeken. Herman zal tijdens zijn bezoek aan Broese zijn boeken signeren.

Wanneer: Di 28 mrt | 14:00
>> Meer info


Connie Palmen over De zonde van de vrouw
Centrale bibliotheek

Connie Palmen is de auteur van het Boekenweekessay De zonde van de vrouw. In dit boek beschrijft zij de levens van vier destructieve vrouwen: Marilyn Monroe, Marguerite Duras, Jane Bowles en Patricia Highsmith.

Wanneer: Vr 31 mrt | 20:00
>> Meer info