Afgelopen weekend stond Utrecht in het teken van de Culturele Zondag Uitgesproken Utrecht. Aan de hand van een programma vol met poëzie, dialogen, stand-up comedy, debatten en rapbattles konden de bezoekers kennis maken met een diversiteit aan stemmen en meningen. Ook Uitagenda Utrecht was aanwezig en maakte een foto-impressie.

Stadhuisplein

Rondom het Stadhuis kon je in verschillende huiskamers neerploffen op de bank voor een goed gesprek.


Maarten van Rossem in TivoliVredenburg

Volgens historicus en Amerikadeskundige Maarten van Rossem is de democratie en de vrijheid in het gedrang. In TivoliVredenburg trapte hij de Vrijheidscolleges 2017 af.


‘Allemaal Utrechters’ op de Rabostage in TivoliVredenburg

In het buitenland geboren Utrechters worden op het podium door Maaike Delver (DUIC) en Robbert Maas ondervraagd over hun ideeën over Utrecht.

Wekelijks verschijnt op DUIC.nl een interview. Lees alle interviews in de series ‘Allemaal Utrechters’ terug op DUIC.nl en in het Engels op Magutrecht.com.


‘SPRING presenteert… The Black Yoga Screaming Chamber’ op Stadhuisbrug

Midden op de Stadhuisbrug was het mogelijk de longen uit het lijf te schreeuwen. De Screaming Chamber is een opmaat naar het kunstspektakel Sacrifice, te zien tijdens SPRING.


‘De Algehele’ met teksten van Ronald Giphart in Filmtheater & Café ’t Hoogt

De combinatie van jazz en gesproken woord beviel dit gelegenheidscollectief eerder zo goed, dat Ronald Giphart en zijn muzikale vrienden Ad Colen, Dion Nijland en Jornt Duyx nu vaker op het podium staan onder de noemer ‘De Algehele’.


De volgende Culturele Zondag is Utrecht 50-75 op zondag 23 april 2017.