Daniel Lansbergen runt cateringbedrijf Artisanal Cuisine en is voormalig eigenaar van Behind Bars, waar hij nog steeds achter de bar te vinden is.

Door Jorre Both

qena-daniel

Bier

‘Ik heb zes jaar lang bij Kafé België gewerkt, daar voelt het nu nog steeds als thuiskomen.’

Oudegracht 196, Utrecht | kafebelgie.nl


Rabarber

‘Rabarber is mijn favoriete tentje omdat je daar naast de verrassende gerechten en goede koffie ook terecht kan voor lekkere drankjes, die net even anders zijn.’

Zadelstraat 20, Utrecht | rabarber-utrecht.nl


Pandhof

‘Het allerliefst haal ik bolletjes en beleg bij de supermarkt, pluk ik stiekem kruiden in het Pandhof van de Domkerk en ga ik daar zitten eten.’

Naast de Domkerk, Utrecht


Kapper

‘Ik ga meestal naar The Graduates. Je wordt geholpen door pas afgestudeerden, maar ze worden altijd gecontroleerd door iemand met veel ervaring.’

Voorstraat 15, Utrecht | thegraduates.nl


Onontdekt plekje

‘Ik woon boven theatercafé De Bastaard en zit er graag aan de bar. Het tuintje is een van de leukste onontdekte plekjes van Utrecht. Met een beetje geluk hoor je livemuziek komen van de HKU die erachter zit.’

Jansveld 17, Utrecht | debastaard.nl


Tuttigusti

‘Naast Behind Bars zit Tuttigusti. De Italiaanse gerechten zijn super lekker en het zijn aardige kerels.’

Hamburgerstraat 18, Utrecht | tuttigustiutrecht.com


Guilty pleasure

‘Heel eerlijk: ik hou van foute feestjes. Derrick, shooter bar Chupitos. Af en toe moet je met je verstand op nul gewoon los kunnen gaan.’

Voorstraat 102, Utrecht | derrick.nl
Loeff Berchmakerstraat 10, Utrecht | chupitos.nl


Benieuwd naar wat Daniel nog meer te zeggen heeft? Lees dan het septembernummer van Uitagenda Utrecht.