In Utrecht vinden het hele jaar door veel debatten plaats. Uitagenda Utrecht zet een aantal debatten en lezingen voor je op een rij voor de maand april 2017.


Verder dan film: In Procedure
Filmtheater & Café ’t Hoogt

De Syrische Hassan vlucht in de documentaire In Procedure samen met zijn gezin naar Nederland. Na de vertoning is er tijd voor een gesprek met experts op het gebied van immigratie.

Wanneer: Wo 5 apr | 21:00
>> Meer info


Vrijheidscollege met Sunny Bergman
Centrale Bibliotheek

In deze vrijheidscollege gaat documentairemaker en schrijver Sunny Bergman in op etniciteit en waarom veel witte mensen zich verongelijkt voelen of zelfs boos worden als het over racisme en witte privileges gaat.

Wanneer: D0 13 apr | 19:30
>> Meer info


Thinking Planet
TivoliVredenburg

Thinking Planet biedt meer dan veertig nationale en internationale sprekers, kunstenaars en muzikanten in vijf zalen van TivoliVredenburg. Je kunt gesprekken bijwonen over actuele mondiale uitdagingen of meer te weten komen over wereldfilosofie bij één van de inleidende colleges.

Wanneer: Za 15 apr | 19:00
>> Meer info


Nederlands-Indië: tussen blinde vlek en zwarte bladzijde
Academiegebouw

Regelmatig duikt Nederlands-Indië op in het nieuws. Historisch onderzoek dwingt ons kritisch te kijken naar ons koloniale verleden. Toch is er nog veel onbekend over hoe de koloniale samenleving in elkaar zat. Zijn we te veel bezig met de vraag over goed en fout? Wat is het belang van voortschrijdend historisch onderzoek? Historicus prof. dr. Remco Raben (UU) legt uit.

Wanneer: Wo 19 apr | 20:00
>> Meer info


Science Café: vriendschap
TivoliVredenburg

Studium Generale nodigt voor dit gesprek een psycholoog, filoos en socioloog uit om antwoord te vinden op vragen als waarom hebben we vrienden? Kunnen we zonder vrienden leven? En wat zijn onze social media-vriendschappen eigenlijk waard?

Wanneer: Ma 24 apr | 20:30
>> Meer info


Kijk voor de volledige debatagenda op debatagenda.nl.