Negen dagen lang, van 27 september tot en met 5 oktober 2018, is Utrecht het kloppende hart van Nederlandse film, televisie en interactive. Tijdens de 38e editie van het Nederlands Film Festival (NFF) is er genoeg te doen in de stad.

Laat je verrassen door familiefilms of indringende documentaires, bekijk het nieuwste van het nieuwste door een VR-bril en ontmoet de acteurs en makers van vandaag én morgen.
Het jaarlijkse festival voor publiek en professionals is hét toonaangevende platform voor de beste films, documentaires, kwaliteitsdrama’s en interactieve producties van eigen bodem. Het film, televisie en interactive programma bestaat uit o.a. Gouden Kalf-genomineerden en het Forum van de Regisseurs en brengt talenten voor het voetlicht.

Een greep uit het programma:
Masterclass De kijk van Koolhoven
Locatie: Stadsschouwburg Utrecht
Datum: 3 oktober 14:30 – 16:30
Het Nederlands Film Festival organiseert een masterclass van regisseur Martin Koolhoven en jij kan er bij zijn! De regisseur, bekend van onder andere Brimstone, bespreekt en analyseert zijn favoriete films. Ook geeft hij tips en tricks over hoe jij het beste naar film kan kijken. Van Once Upon a Time in the West tot aan Jaws en van Drive tot aan Delicatessen. Uiteraard is er genoeg tijd om Martin zelf vragen te stellen.

NFF Interactive Gouden Kalf Avond
Dinsdag 2 oktober 2018, 19:00 – 21:30.
Ontmoet de makers van de tien geselecteerde interactieve producties die kans maken op het Gouden Kalf voor Beste Interactive 2018! Deze avond doen de makers door middel van een live screening uit de doeken wat hun project behelst, en wat er bij de realisatie allemaal kwam kijken. Aan het eind van de avond worden vervolgens de drie genomineerden voor het Gouden Kalf voor Beste Interactive 2018 bekendgemaakt. Kijk voor tickets op filmfestival.nl

Forum van de Regisseurs
Locatie: Louis Hartlooper Complex
Datum: avonden van 28 september tot en met 4 oktober
Met het Forum van de Regisseurs biedt het NFF een podium aan makers met een uniek stemgeluid en eigenzinnige visie. Wat zijn de meest ambitieuze en avontuurlijke producties van het afgelopen jaar? En welke makers verrijkten de filmtaal? Filmcritici en curatoren Dana Linssen (hoofdredacteur Filmkrant) en Jan Pieter Ekker (chef kunst Het Parool) stellen hiervoor jaarlijks een shortlist samen met films die gebaande paden verlaten en nieuwe vertelvormen omarmen. De oogst is tijdens het festival te zien in het Louis Hartlooper Complex, het Centraal Museum en de Academiegalerie, en er wordt door de onafhankelijke jury uiteindelijk een winnaar gekroond. Mét inleidingen van de directeur en curatoren van het Centraal Museum en na afloop een verdiepend gesprek met de regisseurs.

Van vrijdag 28 september tot en met woensdag 3 oktober is er elke avond een film te zien uit het Forum van de Regisseurs programma. Op donderdag 4 oktober is de prijsuitreiking en het slotfeest. Kijk voor tickets en het hele programma op filmfestival.nl.