Orkest Nota Bene is een jong amateurorkest dat is opgericht in de zomer van 2009. Kenmerkend voor dit orkest is de muziekkeuze: altijd een breed repertoire en daardoor aansprekend voor een breed publiek. Van klassiek tot modern en minimalistisch.

Wat hebben de getallen twee, drie, vijf, zeven en dertien met elkaar gemeen? Dit zijn de eerste vijf priemgetallen. Priemgetallen (of prime numbers in het Engels), hebben slechts twee natuurlijke getallen als deler, namelijk 1 en het getal zelf. Een verdere wiskunde les willen we u besparen, maar deze eerste 5 priemgetallen lopen als een rode draad door de winterconcerten van orkest Nota Bene.

Sommige titels zijn voor de hand liggend, zo spelen we klarinetconcert nr.3, met onze solist Rolf (klarinet) op de 1e plaats. Dan de 7e Symfonie van Beethoven, en ook het nummer “You’ll only live twice” uit 007 spreekt voor zich. Bij andere nummers is de connectie minder voor de hand liggend. Zo spelen we het nummer “Bohemian like you” van The Dandy Warholls. Dit is onderdeel van het album 13 tales from bohemian, en 13 is een priemgetal. Een andere vertaling van Prime is: het eerste getijde. Hiermee kan verwezen worden naar het voorjaar, maar ook naar de ochtend, met titels zoals Primavera van Einaudi en The Sunrise Mass van Ola Gjeilo. Deze mis voeren we uit in een exclusieve samenwerking met twee koren: kamerkoor Lamusa en a capella koor Good Company. En tot slot ons pronkstuk Daybreak, de nieuwe compositie die Douwe Evert Dijkstra speciaal voor ons heeft gecomponeerd. Douwe Evert zal het stuk zelf dirigeren, terwijl onze dirigent Casper ons begeleidt op de piano.