Urban Sketching wordt bedreven door tienduizenden mensen over de hele wereld: ze tekenen op locatie, binnen of buiten, vastleggend wat ze zien door directe observatie op plekken waar ze leven en de plaatsen die ze bezoeken.

Utrecht Urban Sketchers is een groep tekenaars, van diverse niveaus en leeftijden, met voorliefde voor Utrecht en die communiceert via de Facebookgroep “Utrecht Urban Sketchers”. Regelmatig worden events (Sketchcrawls) georganiseerd om zo de ‘eenzame’ tekenactiviteit om te zetten in een groepsgebeurtenis. Mensen komen voor een paar uur samen met schetsboeken en tekenmateriaal op een afgesproken plek. Ze tekenen en delen tips over technieken en materialen. Aan het eind van de sessie bekijk je elkaars werk en wissel je ervaringen uit.

In deze expositie worden de resultaten getoond die gemaakt zijn door de Utrecht Urban Sketchers. Lijkt het je leuk om mee te doen? Wordt dan lid van de groep. Als je je daar opgeeft, blijf je op de hoogte van de plaatselijke activiteiten. Geeft niets als je niet goed bent. Het is leuk om samen te tekenen. De Sketchcrawls zijn gratis, neem wel je eigen tekenspullen mee en geef je op bij het Facebookevenement.