Vrijdag 30 oktober is het laatste MOA-café van het eerste seizoen met twee speciale gasten: kunstenaar Armando (Amsterdam 1929) en fotograaf Erwin Olaf (Hilversum 1959).

Armando’s meest recente werken zijn momenteel bij MOA te zien in de tentoonstelling ‘Vruchten van het voorjaar’, de oogst van Armando’s voortdurende scheppingsdrift. Deze werken kenmerken zich door een bijzondere combinatie van continuïteit en vernieuwingsdrang.

In de Hamiltons Gallery in Londen is t/m 14 november de fotoserie ‘Skin Deep’ van Erwin Olaf te zien. Voor deze serie fotografeerde Olaf de historische interieurs van landhuis Oud Amelisweerd vóór de restauratie. Vervolgens gebruikte hij deze foto’s als print op de muren in zijn studio, waardoor zijn modellen in deze omgeving lijken te poseren. Erwin Olaf is vaker geïnspireerd door Oud Amelisweerd. In 1991 maakte hij er samen met Frans Franciscus de korte speelfilm Tadzio. Het naast elkaar plaatsen van een reële historische omgeving tegenover de hedendaagse onnatuurlijke omgeving van een fotostudio is een essentieel onderdeel in Olafs oeuvre.