Ervaar Bachs Matthäus Passion in de Janskerk van Utrecht. De perfecte akoestiek van de Janskerk in Utrecht draagt bij aan de uitvoering en komt de ultieme beleving zeker ten goede.

De Matthäus Passion geldt in Nederland als de favoriete compositie in de passietijd. Dirigent Pieter Jan Leusink geniet de reputatie van een onuitputtelijke passie in zijn uitvoeringen welke de compositie helemaal tot zijn recht te laat komen voor de luisteraar. De integrale Matthäus Passion 34 x uitvoeren, een ware Bachmarathon. Nooit eerder presteerde een gezelschap dit in Nederland, of zelfs ter wereld. De jaarlijkse traditie in Het Koninklijk Concertgebouw is verankerd bij het Nederlandse publiek waardoor het gezelschap o.l.v. Leusink dit jaar 12 maal optreedt in de Grote Zaal.

The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands zijn specialisten in het uitvoeren van deze compositie. Ze bespeelt authentieke instrumenten uit Bachs tijd en behoort tot de top van Europese barokorkesten. The Bach Choir of the Netherlands wordt geroemd om haar dynamische en expressieve klank. Ticket info