Een jaar na de opening is de Utrechtse Moving Gallery niet verhuisd maar wel uitgebreid op het bestaande adres. De galerie gebruikt de nu zes aparte ruimtes voor haar eerste multimedia expositie. Onder de titel New Waves tonen vijf kunstenaars uit verschillende disciplines hun nieuwste werk. Zij zijn aanwezig bij de opening op zondag 3 november.

Na de succesvolle en drukbezochte zomer expositie ‘Works on Paper’ kiest de Moving Gallery met de expositie New Wave voor verschillende ‘media’. Arnoud van Mosselveld, eigenaar van de Moving Gallery; “we zijn heel blij met de uitbreiding zodat we iedere kunstenaar en daarmee de verschillende disciplines een eigen plek kunnen geven.”

Floor Milou Smit (1997) maakt speciaal voor de expositie een van haar ‘signature’ murals. Janneke Berendsen (1983) toont tekeningen en foto’s maar ook een papiersculptuur dat tot leven lijkt te komen. De abstracte olieverf schilderijen van schilder (en singer-songwriter) Melle de Boer (1972) zijn zo doorleefd dat ze figuurlijk worden. Terwijl de schilderijen van Akycha Tegelaar heel vervreemdend werken: je bent er maar toch ook weer niet. En de video

installatie van Suzanna van Oers (1996) maakt dat je sommige dagelijkse taferelen nooit meer hetzelfde bekijkt.