Two Rubatos presenteert twee nieuwe multimedia-installaties met bestaande pianosolo’s en foto’s die oorspronkelijk gebruikt zijn in liveperformances van haar serie Rubato uit de late jaren negentig. In dit muzikale werk onderzoekt Thaemlitz auteurschap, identiteit en postindustriële technologieën in de albums van Kraftwerk, evenals de seksuele ambiguïteit in het werk van Gary Numan.

In Footnotes on Equality reflecteren de GRACE-onderzoekers en het architectuur- en designcollectief Cookies op de huidige staat van ingeburgerde begrippen van gelijkheid in Europa middels nieuwe visuele en sculpturale presentaties. De installatie bestaat uit een eclectische verzameling van kunst en alledaagse voorwerpen verzameld door de onderzoekers van GRACE tijdens veldwerk in heel Europa.

Beide tentoonstellingen richten zich op de vraag: ‘welke nieuwe tools en middelen zijn nodig voor een niet-essentialistische, niet-kapitalistische identiteitspolitiek die bestaande begrippen van (on)gelijkheid en verschil betwist?