Prikkelende wetenschap en films van betekenis komen samen in de filmreeks Science & Fiction. De feestelijke, tiende editie staat in het teken van De vrolijke wetenschap. Op vier avonden laten we samen met het Departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap (USBO) van de Universiteit Utrecht bijzondere films zien die je aan het denken zetten. De films worden voorzien van een wetenschappelijke inleiding en een nagesprek.

Dinsdag 25 juni: I, Daniel Blake
De 59-jarige Daniel Blake verdient zijn brood als timmerman. Tot hij een hartaanval krijgt en voor het eerst van zijn leven een beroep moet doen op de staat. Hij probeert zich een weg te banen door het onpersoonlijke en bureaucratische uitkeringssysteem. Daarbij vindt hij lotgenoten in de alleenstaande moeder Katie en haar twee kinderen. Ze steunen elkaar en vinden samen hun waardigheid terug. Regisseur Loach neemt het in deze film opnieuw op voor de gewone man die stand moet houden in het hedendaagse Engeland. Humor, warmte en wanhoop gaan hierbij hand in hand.

Inleiding: Patrizia Zanoni, hoogleraar Organisatiewetenschap, verbonden aan het Departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap (USBO). Ticket info