Kruipen, zoeken, ruiken, dansen. In het nijntje museum ontdekken peuters en kleuters hun wereld. Samen met nijntje en haar vriendjes. De vrolijke wereld van nijntje begint bij haar thuis. Daarna neemt ze je mee op ontdekkingstocht, steeds verder de wereld in. Van het bos en de straat tot de dokter en de dierentuin.

Leer de papegaaien praten in de dierentuin, of zoek de muizen die zich hebben verstopt in de hokken van de wilde dieren. Op bezoek bij de dokter test je je ogen en je oren. Of kruip in de huid van de dokter en maak de zieke boris beer weer beter. Bij nijntje thuis bak je een taart in de keuken en stop je nijntje in haar bed. Welterusten nijntje, het was een onvergetelijk avontuur!

Workshops op zaterdag en zondag:
Doe mee aan de creatieve workshops. Ga creatief aan de slag in het kunstlokaal. Schilderen, stempelen, knippen en plakken. Leef je uit en maak iets moois. Elk weekend is er professionele begeleiding. Soms zal een bijdrage voor materiaal worden gevraagd. Reserveren is niet nodig. (Elke zaterdag en zondag doorlopend van 10:30 tot 16:30 uur)

Voorlezen op zondag:
Even tot rust komen met een verhaaltje. Ieder kind vindt dat heerlijk. Het voorleesteam kiest steeds weer andere leuke nijntje-boekjes, die passen bij de seizoenen en de workshops in het museum. Reserveren is niet nodig. (Elke zondag om 14:00 en 15:00 uur)

E-ticket:
– 0 en 1 jaar, Museumkaart: gratis
– 2 tot en met 12 jaar: € 9
– 13 jaar en ouder: € 5
– Gezinsticket voor 2 volwassenen en 2 kinderen: € 22.50

Kassaprijzen:
– 0 en 1 jaar, Museumkaart: gratis
– 2 tot en met 12 jaar: € 10
– 13 jaar en ouder: € 6
– Gezinsticket voor 2 volwassenen en 2 kinderen: € 23.50