Acteurs Korneel Evers en Arend Brandligt zijn al decennia fan van FC Utrecht. Elke wedstrijd transformeren zij van weldenkende mensen naar emotionele barbaren, die niets liever doen dan foeteren op dat waar ze van houden. Ze dromen ieder seizoen tegen beter weten in weer van het kampioenschap, want niets kan hun fanschap ontwrichten.

In 2020 vieren we het 50-jarige bestaan van FC Utrecht met een reeks voorstellingen over de club en zijn fans. De pilot De Achtervolgers versus FC Utrecht wordt in één dag gemaakt én gespeeld door een elftal van acteurs, schrijvers en muzikanten. In twee keer 45 minuten tonen zij de mooiste goals en de grootste nederlagen. Ze zingen spreekkoren, vertellen sterke verhalen en brengen een ode aan de club.

Tijdens de rust interviewen ze de diehard hooligan, de terreinknecht of de eigenaar van de club over hun grote liefde. Wat betekent het fanschap in deze tijd? En wat typeert de FC Utrecht fan in het bijzonder? Een wervelende aftrap naar een serie hartstochtelijke voetbalverhalen in het theater.

Concept: Greg Nottrot, spel: Greg Nottrot, Korneel Evers, Arend Brandligt e.a. Ticket info