Als slotstuk van het tweede seizoen van het succesvolle SBS6-programma ‘Verzamelkoorts!’, dat op woensdag 7 maart van start gaat, organiseert het Spoorwegmuseum, in samenwerking met SBS6, de BankGiro Loterij en Talpa producties, in het weekend van 21 en 22 april een feestelijke ‘Verzamelkoorts! Parade’. Een deel van het museum zal in dit weekend in het teken staan van Nederland Verzamelland. Kim-Lian van der Meij zal op zaterdagochtend 21 april de aftrap verrichten.

Stewardessenpakken, tractoren, zeepjes of sneakers, je kunt het zo gek niet bedenken of iemand verzamelt het. In de tweede serie van ‘Verzamelkoorts’ zoekt presentatrice Kim-Lian van der Meij fanatieke verzamelaars weer thuis op en dompelt zich letterlijk onder in hun bijzondere leven. Kijkers kunnen na afloop van elke aflevering online stemmen op hun favoriete verzameling of verzamelaar. Wat vinden zij de meest bijzondere of spraakmakende verzameling? Per aflevering krijgen de twee verzamelaars met de meeste stemmen de kans om een deel van hun bijzondere verzameling daadwerkelijk tentoon te stellen tijdens de feestelijke ‘Verzamelkoorts! Parade’ in het Spoorwegmuseum. Zij krijgen in een speciale pop-up tentoonstelling, tussen de historische treinen, de gelegenheid om hun bijzondere verzameling daadwerkelijk aan het publiek te showen.
Welke verzamelingen dat uiteindelijk worden, blijkt pas gaandeweg de uitzendingen van Verzamelkoorts! Dat kunnen vliegenmeppers zijn, maar ook botervloten, Star Wars of Star Track spullen, Holly Hobby poppen of nummerborden van over de hele wereld. Het Spoorwegmuseum maakt van dit Verzamelkoorts!-weekend een gezellige Parade met lekker eten en drinken en een speciaal podiumprogramma.

De ‘Verzamelkoorts Parade’ wordt mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland. Met het programma ‘Verzamelkoorts’ wil de BankGiro Loterij laten zien wat de waarde van kunst en cultuur is voor mensen. ‘Verzamelkoorts’ wordt vanaf 7 maart zes weken lang op woensdag om 21.30 uur uitgezonden op SBS6.

 Voor de ‘Verzamelkoorts Parade’ gelden de normale entreeprijzen van het Spoorwegmuseum: €17,50 (>4jr), museumkaart en BGL VIP-kaart gratis.