De kloostertuin van het museum vult zich deze zomer met muziek, voor de achtste editie van Catharijn Classique. Strijk neer in de eeuwenoude Pandhof, een oase van rust in het hart van Utrecht en geniet van de mooiste muziek. De toegang is gratis.

Speciaal voor de zomertentoonstelling ‘Bij ons in de Biblebelt’ is een breed repertoire samengesteld met de mooiste protestantse muziek. Door de eeuwen heen hebben vele componisten zich laten inspireren door het lijden van Christus en Bijbelse teksten op muziek gezet. Muziek werd op die manier ingezet om het geloof te beleven en deel te kunnen nemen aan de kerkdiensten door mee te zingen. Ook buiten de kerkmuren weten de cantates, passies en spirituals mensen van verschillende achtergronden te raken.

Kom tijdens Catharijn Classique luisteren naar tientallen professionele musici uit binnen- en buitenland die de mooiste stukken spelen en zingen.

Van 14 juli t/m 1 september zijn er op zondagmiddag gratis concerten, van 13.30-14.00 uur en van 15.00-15.30 uur. Het betreft twee maal hetzelfde programma. Bij ongeschikt weer zijn de concerten binnen.

Zondag 14 juli – Kamerkoor Sjanton – o.a. Spirituals en Mendelssohn

Zondag 21 juli – Paulien van der Werff, Richard Vos & Cees-Willem van Vliet – Bach cantate BWV 82

Zondag 28 juli – Rosal?a Gómez Lasheras & Jaume Guri Battle – o.a. C.P.E. Bach, Telemann en Händel

Zondag 4 augustus – Duo de Thuiskomst – o.a. Buxtehude en Psalmen

Zondag 11 augustus – Javier Rameix & Luis Maria Suarez – Mendelssohn

Zondag 18 augustus – Esther Steenbergen – Suite van Bach

Zondag 25 augustus – KirstiConsort – o.a. Schütz

Zondag 1 september – Teun & Teun – o.a. Sweelinck, Van Noordt, Händel