Boomstammen zijn stevig maar takken zijn kwetsbaar. Het fuseren van stevigheid en kwetsbaarheid is hoe ze overleeft – en deze balans is ook hoe wij de wereld navigeren. De kunst van het lichaam zich aan te passen aan zijn omgeving is hetzelfde mechanisme om te overleven. Het controleren van de harde en flexibele elementen representeert de interne en externe wereld van een persoon.”

In Without Damage, onderzoekt de veelgeprezen Egyptische choreograaf en artistiek directeur Mohamed Fouad hoe het menselijk lichaam zich aan een veranderende omgeving aanpast – specifiek met een publiek voor zich – en reflecteert daarmee op de actie van kunst zelf. De solo is zwaar beladen maar gaat tegelijkertijd over helemaal niks: het gaat niet over Trump, niet over terrorisme, en zeker niet over krokante kip van de KFC. Of misschien juist wel?

Het materiaal komt uit het choreografisch onderzoek van Fouad en reflecteert op het navigeren van interne en externe krachten. Het bevraagt het verhandelen van de tijd die een performer spendeert om zijn vaardigheden, identiteit, emoties en lichaam aan zijn publiek aan te bieden. Hoeveel mogen we van een performer vragen zonder schade aan te richten. Ticket info