Hoe (over)leef je met een kleine beurs? Deze vraag vormt de rode draad van de week rondom Internationale armoededag. Van 10 tot en met 17 oktober organiseert de Armoedecoalitie in de wijken Kanaleneiland, Zuilen/Ondiep en Overvecht een Wegwijswandeling, Dialoogbijeenkomst en Deeldiner, waar minima hun voordeel mee kunnen doen. Verder zal er van alles worden weggegeven o.a. op het slotfestival in Stefanus in Overvecht.

In drie wijken wordt een Wegwijswandeling op poten gezet, die voert langs organisaties en instanties waar hulp en ondersteuning, spullen en voedsel worden aangeboden. In diezelfde wijken is er een Deeldiner, waar tips en trucs worden uitgewisseld om financiële tegenvallers het hoofd te bieden. Voorts kunnen mensen tijdens een Dialoogbijeenkomst met elkaar in gesprek over hun situatie. Die op 16 oktober – in samenwerking met de gemeente – vormt de opmaat naar de nieuwe nota over de aanpak van armoede en schulden. 

Op 17 oktober staat men stil bij de viering van Internationale armoededag. Op die dag biedt het programma in en rond ZIMIHC theater Stefanus o.a. kinder- en jongerenactiviteiten, een informatie- en weggeefmarkt, de première van theatervoorstelling ‘Tikkie’ van Jong STUT, een optreden van Neco Novellas.