De sfeer is Hype, de boodschap is Hope. Giovani Vreede en Marsha Webster organiseren in samenwerking met DOX een van de grootste hiphop events van Nederland. Vier keer per jaar komen in Utrecht breakers, hiphoppers, housers, krumpers, poppers en lockers uit Nederland en ver daarbuiten samen om elkaar hun moves te laten zien. In juli is altijd de grote finale. Het is geen wedstrijd in klassieke zin, maar ook een manier om de liefde voor de dans en de hiphopcultuur te vieren. Kom kijken naar de moves en grooves van strijdende dansers of doe zelf mee.

“The Kulture of Hype&Hope staat voor het delen van mooie momenten met elkaar, de liefde voor dans en de aandacht voor elkaars talent.” Organisator en initiatiefnemer Giovani Vreede

The Hypest Cypher
Naast de spannende battles kan het publiek ook genieten van The Hypest Cypher, de jam sessies waar hiphop ooit mee begon. In The Hypest Cypher draait het om skills en improvisatie. Tijdens The Hypest Cypher zijn er internationale dansscouts aanwezig die op zoek zijn naar de beste dansers voor het grootste hiphop evenement in Europa: I Love This Dance dat jaarlijks in Parijs plaatsvindt.