Met o.a. Anna Dumitriu, Alex May, Ine Poppe, Luke Robert Mason, Ghislaine Boddington, Lucas Evers, professor Paul Brown, Martijntje Smits, Freek Hoebeek, Chris Bisson en professor John Paul

FUTURE LIFE CONFERENCE
De Future Life Conference onderzoekt met panels, keynotes en robot-demonstraties wat het leven kan gaan betekenen in een toekomstige wereld na klimaatverandering en na de technologische singulariteit. Het programma bestaat uit presentaties op het grensgebied van kunst, wetenschap en filosofie, waarin onderwerpen als robotica, kunstmatige intelligentie, microbiologie, synthetische biologie, neurowetenschappen, hacking en milieu-activisme aan bod komen. We bevragen welke rol kunst kan innemen bij het betrekken van het publiek bij milieuproblemen, de ontwikkeling van nieuwe technologie en de maatschappelijke gevolgen van onze beslissingen.

Het programma gaat in op de thema’s van de tentoonstelling A World Without Us (te zien tot 3 februari in IMPAKT Centrum voor mediacultuur) en is geïnspireerd door ArchaeaBot, een kunstwerk van Anna Dumitriu en Alex May.

Programma:

vrijdag 18 januari: Future Digital Life – A World Without Us?

14:15 – Panel: Robots, VR and Hacking, met Alex May, Ine Poppe, Luke Robert Mason, Ghislaine Boddington

16:00 – Panel: The Risks and Benefits of AI, met Arjon Dunnewind, Lucas Evers, Paul Brown

19:00 – Keynote: professor Paul Brown (University of Sussex)

zaterdag 19 januari: Future Biological Life – Life Goes On

15:30 – Panel: Human and Non-Human Life, met Anna Dumitriu, Martijntje Smits, Freek Hoebeek, Chris Bisson

17:15 – Première: een demonstratie van BioComputation Robots van Anna Dumitriu en Alex May

19:00 – Keynote: professor John Paul (Brighton and Sussex Medical School) 

IMPAKT

IMPAKT is een organisatie die door middel van kunstprojecten de invloed van media en technologie op onze samenleving belicht. Naast een jaarprogramma met events, lezingen en tentoonstellingen presenteren we jaarlijks het IMPAKT Festival met een internationaal programma, vol performances, lezingen, discussies, filmvertoningen en installaties, op verschillende locaties in de stad Utrecht.