Na meerdere edities in eerdere jaren keert het Culturele Zondag Kadeconcert dit jaar terug met een tweedaags programma. Kom ook genieten van een gevarieerd muziekprogramma in de prachtige Weerdsluis. Toegang is gratis.

Het drijvende podium in de Weerdsluis is deze twee dagen de basis voor een swingend openluchtconcert. Op zaterdag voert jazz de boventoon met optredens van de Youth Percussion Pool, Bruut! en de formatie Raad van Toezicht. Op zondag presenteert de Nieuwe Philharmonie Utrecht onder leiding van Johannes Leertouwer een klassiek programma.

Op beide dagen is het mogelijk om ook zelf vanaf het water van de concerten te genieten; boten kunnen in de nabijheid van het podium worden aangelegd. De plaatsen zijn beperkt, dus het wordt aangeraden tijdig aan te meren.

Het Culturele Zondag Kadeconcert wordt georganiseerd door Culturele Zondagen in samenwerking met de Nieuwe Philharmonie Utrecht en met medewerking van TivoliVredenburg en Grachtenfestival. Kijk voor meer informatie op culturelezondagen.nl.