Wie durft er nog te vallen? Vallen, we doen het liever niet. Wie valt, is kwetsbaar. In onze maatschappij kijken we liever naar de stijgende lijn: altijd hoger, verder, sneller, meer. Maar hoort vallen niet gewoon bij het leven? Water verdampt, stijgt op en valt terug als regen; een mens leert en leeft met vallen en opstaan. Waar blijft onze creativiteit als we geen sprong in het diepe meer durven wagen? ‘VAL’ is een muzikale ode aan het vallen, waarbij we onze angst recht in de ogen kijken.

Met ‘VAL’ brengt Schweigman& haar poëtische theatervorm naar de grote zalen, ditmaal met rietkwintet Calefax en componist Yannis Kyriakides. Net als de fysieke spelers gaan ook zij op zoek naar uitersten: het reiken naar ijle hoogtes en de diepe val omlaag, de laagste klanken in.

Regie: Boukje Schweigman, performers: Hidde Aans-Verkade, Erwin Dörr, Koen van der Heijden, Francesca Lazzeri en Goda Zukauskaite, muzikanten: Jelte Althuis, Ivar Berix, Oliver Boekhoorn, Raaf Hekkema en Alban Wesly. Ticket info