Meer dan tweehonderd Utrechtse kunstenaars openen op zondag 7 en 14 oktober hun ateliers voor het publiek. Ontmoet de kunstenaars op de plek waar de kunst gemaakt wordt. Met de speciale routes voor de fiets, te voet of met het openbaar vervoer, kom je langs ateliers op uiteenlopende locaties verspreid door heel Utrecht;  negentiende eeuwse schoolgebouwen, woonhuizen, voormalige kantoren, industrieel erfgoed en werfkelders. Maar ook in de nieuw gebouwde ateliers in Leidsche Rijn.

Deze routes zijn via de site atelierrouteutrecht.nl/locaties te downloaden. Zo kan je een prachtige fietstocht maken door Leidsche Rijn of Utrecht Oost of je kunt ervoor kiezen een avontuurlijke wandeltocht te volgen langs de ateliers in de binnenstad.

Een handige plattegrond is verkrijgbaar op alle ateliers, bij de VVV, Kunstliefde en bij diverse cafés, restaurants en winkels in de stad. Aan de Atelierroute Utrecht 2018 doen zowel nationaal bekenden mee, maar ook jonge getalenteerde kunstenaars. De atelierroute zit vol verrassingen en voert langs spannende locaties waar je zelf ontdekkingen kan doen en nieuw aansprekend talent ontmoet.