Het Korenfestival van Cultuur in Oost viert zondagmiddag 29 september zijn vijfde editie met een bomvol programma waarbij koorzang centraal staat. Op het terrein van University College zullen 30 Utrechtse amateurkoren optreden met uiteenlopend repertoire: van wereldmuziek en klassiek tot pop. Het Korenfestival staat garant voor een muzikale middag vol samenzang, workshops, een historische rondleiding, kleinkunstoptredens en een groot gezamenlijk optreden van alle koren samen. Kortom: een niet te missen muzikale middag voor en door Utrechters.

Dat voornamelijk Utrechtse koren het festival inmiddels weten te vinden bleek uit het animo voor aanmelding: ruim 45 koren meldden zich aan. Uiteindelijk was er maar plaats voor 30 koren. Deze zijn geselecteerd op basis van genre, koorgrootte, bijzonder repertoire of afwijkende presentatie. Natuurlijk kregen koren uit Utrecht de voorkeur. Voor 29 september zijn de volgende koren bevestigd: Kamerkoor 4 bij 4, Cantaba, De Derde Verdieping, De Muziekfabriek, Furore, Grachtensmart, Hartkoor Utrecht, Popkoor Hoge Noot, Kinderkoor Zangschool Utrecht, Klein Operakoor Wilhelminapark, Laat Maar Waaien, Lamusa, Never Mind, Nooit Meer Eenzaam, ParTiTuur, Quasi Niente, Sforzato, Sofie’s Voice, De Steegzangers, Sterrenkoor, The Lipsticks, The Tobin Singing Society, Utrechts Kamerkoor, Vocal Venture, Vocal Kaxexe, Waar Het Asfalt Ophoudt, Zangria, Zing je Rot, Zumba Canto do Brasil en Amazing.

Workshops en megakoor

Nieuw dit Korenfestival is het buitenpodium, waar allerlei kleinkunstacts te bewonderen zijn. Op het buitenterrein zijn foodtrucks en marktkraampjes waar lokale producten verkocht worden aanwezig. Voor alle bezoekers die zich afvragen of in een koor zingen iets voor hen is, heeft de organisatie het Utrechts Studentenkoor (USKO) aangetrokken. Zij zullen een workshop verzorgen waarbij festivalbezoekers in een paar uur klaargestoomd worden voor een optreden. Ook worden er op het terrein historische rondleidingen door Het Gilde gegeven. En als slagroom op de taart zullen alle koren tezamen, als één groot koor, een bekend lied ten gehore brengen.