Altijd al eens willen weten hoe het Domplein er vroeger uitzag? Met de app ‘Tijdreis 2000 jaar Domplein’ kun je aan de hand van 3D-reconstructies bekijken hoe het er in verschillende periodes uitzag: van de Romeinse tijd via de vroege middeleeuwen en de Germaanse en Gothische dom tot het hedendaagse plein.

De app is ontwikkeld door het ondergrondse historische bezoekerscentrum DOMunder en geeft je een 360 graden-tour langs de kloosters, boerderijen en andere gebouwen die hier ooit hebben gestaan. Hoogtepunt is het middenschip van de Dom, dat in 1674 door een orkaan werd verwoest, maar nu weer in volle digitale glorie te zien is.

De app downloaden? Kijk voor meer informatie op de site van DOMunder >>

Bouw mee aan DOMunder 1.5

DOMunder heeft net als musea, podia en attracties haar deuren tijdelijk moeten sluiten voor publiek. Vanaf (waarschijnlijk) 2 juni kan DOMunder voorzichtig en stap voor stap de 2000 jaar geschiedenis van Utrecht weer toegankelijk maken voor iedereen in de ‘1,5 meter-samenleving’, oftewel ‘DOMunder 1.5’ Naast de kleine ondergrondse ruimtes, is er ook financiële opgave. 
Wil je meebouwen aan de historische attractie van Utrecht in het ‘nieuwe normaal’: DOMunder 1.5? Doneer dan nu, in ruil voor één van de te gekke (digitale) tegenprestaties. Doneren kan via > www.voordekunst.nl