Met Made in China stelt MOA de geschiedenis centraal van het landhuis waarin het museum gevestigd is. Het prachtig bewaard gebleven en in Nederland unieke achttiende-eeuwse Chinese behang van het huis, wordt in verbinding gebracht met voorbeelden van exportkunst uit dezelfde periode. De tentoonstelling laat fraai gedecoreerd lakwerk, waaiers, textiel, keramiek en zilverwerk zien van de hoogst mogelijke kwaliteit, speciaal voor de westerse elite geproduceerd in Kanton.

Ook toont Made in China werken die gemaakt en verzameld zijn door de Chinese elite tijdens de Qing-dynastie, het fin de siècle van de klassieke Chinese cultuur. Niet eerder is in een Nederlands museum op deze manier aandacht gevestigd op achttiende-eeuwse autonome Chinese schilderkunst. Uit het Guangdong Museum in China komen achttien topschilderijen van de belangrijkste Chinese meesters naar Utrecht, waaronder hangrolschilderingen van de beroemde Wang Hui (1632-1717) en Jin Nong (1687-1733). De kalligrafieën die op bijna alle Chinese schilderijen prijken, zijn grotendeels vertaald en op bijzondere wijze opgenomen in de tentoonstelling.

Vertrouwd onderdeel van MOA’s tentoonstellingen is het werk van Armando, dat altijd in relatie tot de overige stukken wordt getoond. Armando’s kijk op het landschap kent veel overeenkomsten met de Chinese traditie. Made in China laat twaalf werken van Armando zien, variërend van tekeningen met Oost-Indische inkt tot landschappen.