De Wereld van Utrecht:
Wat hebben Pyke Koch en Marlene Dumas gemeen met rode dansschoenen? En wat doet de student met boodschappentas op het Plein van de Hemelse Vrede in een Utrechtse museumcollectie? Het Centraal Museum beoogt een frisse kijk te geven op min of meer bekende kunstwerken. Dit doet het museum door de kunstwerken in een verrassende en soms ook gedurfde context te plaatsen. Moderne kunst, stadsgeschiedenis, mode en kostuums, oude kunst en toegepaste kunst komen samen. De opstelling is in zestien thema’s onderverdeeld. De fraai vormgegeven ruimtelijke opstelling beslaat de begane grond en de eerste verdieping van de 1920-vleugel van het museum.

Er is werk te zien van onder anderen Gerrit Rietveld, Joop Moesman, Abraham Bloemaert, Gerard van Honthorst, Jan van Scorel, Joachim Wtewael, Charley Toorop, Marlene Dumas, Pyke Koch, Viktor & Rolf, Iris van Herpen en Bas Kosters. Ook zijn er maquettes te zien van de Domtoren en het Rietveld Schroderhuis, en is het populaire poppenhuis te bewonderen.

Atelier Dick Bruna:
In zijn atelier op een zolder in de Utrechtse binnenstad maakte Dick Bruna jarenlang tekeningen en ontwerpen. Zijn atelier heeft nu een permanente plaats in het museum.