Hoogt on Tour is terug na de lange corona pauze! We gaan van start met CineArt: eigenzinnige films in De Nijverheid. De film voor juli: Gaspar Noé’s festivalshocker Climax. Deze editie is er geen randprogramma. Wel kun je voorafgaand aan de film een kijkje nemen bij de exposities op de EXboot.

Climax is een bedwelmende en overweldigende film waarin een dansrepetitie volledig uit de hand loopt. Decadent, sexy en uitzinnig als een schilderij van Jeroen Bosch. Regisseur Gaspar Noé (Irréversible, Enter the Void) overtreft zichzelf en maakte een film die alles wat je het afgelopen jaar zag in zijn schaduw stelt.

Een groep virtuoze dansers verzamelt zich in een afgelegen schoolgebouw om te repeteren. Ze zijn op tournee in de VS. Het is de jaren ’90. De repetitie is een fenomenale en onvergetelijke dans-performance, die overloopt in een feestje om hun aanstaande succes te vieren. De energie is hoog, de dansers zijn opgewonden en het duurt wel even voordat ze door hebben dat er LSD in de Sangria zit. Vanaf dan loopt het totaal en compleet uit de hand. Ticket info