La Piel Que Habito (2011) van de Spaanse meesterauteur Pedro Almodóvar vertelt het verhaal van Robert Ledgard, een vermaard en vooruitstrevend plastisch chirurg. In zijn keuken hangt een monitor die zicht biedt op een verborgen kamer met daarin een beeldschone vrouw. Ze heet Vera en ze verblijft er duidelijk tegen haar wil. Ledgard, een prachtige en intrigerende rol van Antonio Banderas, blijkt zich bezig te houden met een experimentele vorm van huidtransplantatie die vergaande gevolgen heeft.

Almodóvar vertelt een complex en duister verhaal. Hij zet de roman Tarantula van de Franse misdaadschrijver Thierry Jonquet volledig naar zijn hand. Er komen veel onderwerpen langs waar Almodóvar om bekend staat: allesverslindende liefde, wisselende seksuele identiteit, familiegeheimen, tragisch toeval en de vermommingen waarin we ons aan anderen tonen.

Zoals gewoonlijk stopt kunstliefhebber Almodóvar zijn film vol met zijn persoonlijke favorieten. Hier zijn dat bijvoorbeeld de beeldhouwwerken van Louise Bourgeois (die Vera ertoe brengen zelf te gaan beeldhouwen) en de boeken van Alice Munro.

La Piel Que Habito is een thriller die nooit naar schrikeffecten of veel bloed reikt om de kijker de onderhuidse spanningen te laten voelen waarmee de film doordrenkt is. Ledgard is de beste rol van Banderas in jaren, hij is kwaadaardig, maar charmant en hulpeloos. En vooral oneindig manipulatief.

CineArt

Als onderdeel van ‘t Hoogt on Tour vertoont ’t Hoogt bij De Nijverheid CineArt-avonden vol film en kunst. Een rijke selectie van films die je doen verwonderen in combinatie met een randprogramma samengesteld door kunstenaarscollectief De Nijverheid. Verwacht het onverwachte, het vreemde en vooral een gezellige en verrassende avond.

Je kunt bij het filmkaartje ook meteen een ticket kopen voor het eten vooraf (19.00 uur). De kok stelt een menu samen geïnspireerd door de film van de avond.